string(1) "p"

Hangplanten, vrolijke versierders

Heb je in je woning een klein zonnig raampje en wil je er zo veel mogelijk planten voor zetten,  dan is er altijd deze oplossing: hang ze op.

Verschillende soorten hangplanten

Als je een paar mooie hangplanten wilt kopen, dan heb je binnen korte tijd je woonruimte veel aantrekkelijker gemaakt. Er is altijd meer dan voldoende plafondruimte die je niet gebruikt. Maar niet elke plant zal er goed uitzien als je hem van onderaf bekijkt. Dus je wilt iets dat zich elegant over de zijkanten van de pot drapeert en niet te veel onderhoud vergt. Als je de onderstaande hangplanten wilt kopen, dan kun je ervan verzekerd zijn dat ze niet alleen mooi zijn voor hangmanden binnenshuis, ze zijn ook een koud kunstje om voor te zorgen.

Slaapkamergeluk
Je ziet vaak Slaapkamergeluk (Helxine soleirolii) in terraria vanwege de delicate kleine blaadjes en de neiging om laag te groeien. Maar voordat je het in je sprookjesachtige tuin neerzet, weet dan dat het zich snel verspreidt. Maar dat maakt Slaapkamergeluk ook tot een uitstekende keuze voor een hangende plantenbak. Wanneer je besluit om een paar van deze hangplanten te kopen, dan zal je merken dat de rondzwervende wijnstokken over de rand van de pot vallen en de ingewikkelde bladeren alleen al voor voldoende visuele belangstelling zorgen. Slaapkamergeluk geeft de voorkeur aan vochtige omstandigheden, dus probeer het in de badkamer als je de ruimte en het natuurlijke licht hebt.

Arrowhead plant
De Arrowhead plant (Syngonium podophyllum) wordt ook wel pijlpuntwijnstokken of vijf vingers genoemd. Al deze namen zijn afgeleid van de veranderende vorm van de bladeren van de plant. De bladeren beginnen als een pijlpunt en groeien uiteindelijk een paar ‘vingers’. De plant groeit in de loop van de tijd uit tot een lange wijnstok, dus zorg ervoor dat je de bladeren niet snijdt om ze mooi en lang te laten groeien voor een hangende mand. Ga je deze hangplanten kopen, dan is het handig om te weten dat ze houden van vochtige omstandigheden. Het zijn dus geweldige planten voor de badkamer of keuken. 

Bostonvaren
Bostonvarens (Nephrolepis exaltata) geven de voorkeur aan vochtige temperaturen, maar verdragen lagere vochtigheden. Hun gevederde bladeren maken ze een prachtig om te zien, zeker wanneer ze in een hangende mand zijn gehuisvest. Zorg er echter voor dat je deze planten ver van de bovenkant van het plafond houdt om een goede luchtcirculatie mogelijk te maken. Besluit je om hangplanten te kopen en kies je voor Bostonvarens, dan haal je een plant in huis die geweldig is voor het zuiveren van de lucht, veilig is voor huisdieren en ideaal is voor de slaapkamer of woonkamer.

Ezelstaart
De Burro's Tail (Sedum morganianum) of Ezelstaart is een vetplant, wat betekent dat deze hangende kamerplant het lange tijd zonder water kan doen en veel zon prefereert. De dikke en vlezige bladeren zijn kenmerkend voor de succulente familie, omdat ze hen in staat stellen om na verloop van tijd water vast te houden. Als je deze hangplanten wilt kopen, dan plaats je ze het beste in kamers met veel ruimte, waar ze naar beneden kunnen groeien zonder ergens tegenaan te botsen.