Foto: Vazen

Design vazen

Een design vaas is net iets anders dan een normale vaas

In elke sfeervol huis hoort natuurlijk een mooi bosje bloemen. Bijna iedereen is wel dol op een verse bos bloemen. De heerlijke geur, de mooie kleuren en de natuurlijke uitstraling zorgen voor een nostalgisch verlangen. Deze intense bos bloemen moet natuurlijk wel in een goed vaas worden bewaard. Je hebt hier een stevige vaas voor nodig die niet snel kapot gaat en goed de bloemen kan ondersteunen. Dit zal ervoor zorgen dat jij nog langer kunt genieten van jouw sierlijke bloemen.

 

Bovendien is het pragmatische aspect niet het enige punt waar men rekening mee dient te houden. Het is ook belangrijk dat de vaas er goed uit ziet. Het oog wil namelijk ook wat. Gelukkig kunnen de pragmatische en esthetische aspecten met elkaar worden gecombineerd. Je krijgt dan namelijk design vazen. In dit artikel lees je meer over design vazen. 

Wat houdt een design vaas in?

Design vazen hebben dezelfde functionaliteit als bloemenvazen. Ze zijn erop gericht om bloemen te bewaren en deze zo goed mogelijk te ondersteunen. Echter, een design vaas is net iets anders dan een normale vaas. Bij een design vaas ligt de focus namelijk ook op het uiterlijk van de vaas. Het design van de vaas krijgt veel aandacht en wordt van hoogwaardige materialen gemaakt. Daarnaast worden design vazen vaak in verschillende vormen bewerkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de onderkant van de vaas heel breed is, het midden heel smal is en de bovenkant juist weer heel breed is. Een design vaas is als het ware een echt kunstwerk. 

Materialen van een design vaas 

Een design vaas wordt niet van één specifiek soort materiaal gemaakt. In principe kan elk soort materiaal worden gebruikt in een design vaas. Vaak wordt er gekozen voor materialen die een unieke look geven aan de vaas. Denk bijvoorbeeld aan glas, keramiek en aardewerk. Vooral glas en keramiek hebben unieke eigenschappen die net wat meer glans toevoegen aan de vaas. Keramiek wordt namelijk van verschillende materialen gemaakt die onder hoge temperaturen en druk worden samengevoegd. Diamant kan één van deze materialen zijn. Het is dus mogelijk om een zeer exclusieve design vaas te produceren als je de juiste materialen gebruikt. 

Stijl en design vazen 

Normale vazen komen in bijna elke interieurstijl voor. Ook design vazen zijn geschikt voor elke type interieur. Denk bijvoorbeeld aan een Boheems interieur, deze stijl staat voor veel vrijheid en gaat tegen alle moderne stijlen in. Je zou denken dat een design vaas juist alleen in een modern interieur tot zijn recht komt, maar dit is niet het geval. Een design vaas kan ook in Boheemse stijl worden geproduceerd. Zo kunnen er flamboyante kleuren en excentrieke vormen worden gebruikt. Kortom, een design vaas komt in ieder huis tot zijn recht. 

 

 

Reacties