De woontrends van 2019

Dit zijn dé kleuren, patronen en meubels die je niet kunt missen in je interieur dit jaar. 

Lenette Hermsen 11 Januari 2019

Kleuren

De kleuren die we dit jaar veel terug gaan zien: goud, beige, paars, -en pasteltinten. Ook is er al een kleur uitgeroepen tot kleur van het jaar genaamd Spiced Honey. 

Spiced Honey

Breng de natuur in huis 

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we allemaal duurzamer gaan leven. Deze trend nemen we dan ook zeker mee in het interieur. Natuurlijke materialen en planten zijn dé trends van 2019. Hoe meer groen in huis, hoe beter! Planten fleuren niet alleen je interieur op, maar zijn ook goed voor de luchtkwaliteit in je huis.

De duurzame materialen linnen en riet gaan we ook veel terug zien dit jaar. Denk aan gordijnen, lampen of plantenbakken zoals de foto hierboven. 

Linnen is niet alleen duurzaam, maar wordt ook mooier en zachter door gebruik. Het materiaal is antibacterieel, ventileert en absorbeert vocht. Zo werkt het ook verkoelend in de zomer en zweet je minder in je slaap. Het gaat ook twee keer zolang mee als katoen, wat het duurzaam materiaal maakt.

Velvet

Velvet is al enkele jaren een trend en ook dit jaar nemen we het gewoon weer mee. Velvet zorgt voor een luxe uitstraling in de ruimte. 

Wat is jouw favoriete woontrend van 2019?