Foto: Combineer-jouw-fotolijsten-met-deze-tips

Combineer jouw fotolijsten met deze tips

Een mooie collectie met verschillende fotolijsten mag niet ontbreken in jouw interieur. Ontdek in deze blog hoe jij fotolijsten met elkaar combineert.

Guido van Loon

Combineer jouw fotolijsten met deze tips

Tegenwoordig mag een fotolijst eigenlijk niet meer ontbreken in huis. Een mooie fotolijst van Lijstentoko maakt een kamer een stuk gezelliger en het geeft daarnaast ook een fijne, persoonlijke tint aan de inrichting. Men vindt het heel erg leuk om creatief bezig te zijn met fotolijsten en de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Er zijn ontzettend veel verschillende fotolijsten in het assortiment van Lijstentoko, maar hoe kun je deze goed combineren? In deze blog bespreken we een aantal handige tips en tricks om verschillende fotolijsten met elkaar te mixen en matchen.

Match de fotolijst met het interieur

Het is altijd verstandig om te werken met een vaste kleurencombinatie. Is jouw inrichting voornamelijk gebaseerd op witte en bruine tinten, dan is het af te raden om extreem felle kleuren te gebruiken. Ga altijd voor een á twee basistinten en vul deze aan met één opvallende kleur. Dit creëert een mooi geheel en je verplaatst echt de aandacht naar de fotolijsten. Stel jezelf de vraag: welke kleuren passen goed bij mijn interieur? Dit zijn je basistinten, vervolgens vul je deze aan met een kleur die echt een toevoeging kan zijn. Op de website van Lijstentoko zijn er verschillende kleuren fotolijsten te verkrijgen. Zo hebben ze onder andere zwarte, zilveren, gouden, bruine, grijze en taupe fotolijsten in hun assortiment. Je kunt dus lekker creatief aan de slag gaan en de lijsten met elkaar matchen.

Verschillende formaten

Bij het combineren van fotolijsten is het ontzettend leuk om gebruik te maken van verschillende formaten en vormen. Ook is het mogelijk om verschillende materialen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan fotolijsten van aluminium, hout, kunststof en zelfs plexiglas. Door de verschillende soorten materialen is het mogelijk om het materiaal te combineren met de rest van je interieur. Dit zorgt voor een mooi geheel.

Over het algemeen zijn fotolijsten rechthoekig of vierkant, maar bij een fotowand kun je ook andere vormen gebruiken. Een mooie ronde fotolijst is hierin geen uitzondering.

Ontdek de mogelijkheden

Het lijkt misschien een flinke uitdaging om van verschillende fotolijsten een mooi geheel te maken, maar dit valt gelukkig mee. Durf creatief te zijn en kies vooral de lijsten die passen bij jouw stijl. Heb je geen inspiratie of weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan verschillende trends in magazines. Daarnaast zijn fotolijsten heel gemakkelijk te vervangen. In het ruime assortiment van Lijstentoko is altijd een geschikte fotolijst te vinden.

Reacties