Artek en Forbo vieren samenwerking met Student Challenge 

Forbo Flooring en Artek vieren hun samenwerking van meer dan 80 jaar met een Student Challenge genaamd ‘Gotta Serve Somebody’.

Daartoe werden studenten van de Masteropleiding Meubelontwerpen van de prestigieuze Aalto Universiteit in Finland uitgedaagd om van hout en linoleum - de materialen waarmee Artek en Forbo het meest geassocieerd worden - meubels te maken. De ontwerpen moesten niet alleen passen binnen het thema ‘hospitality’, maar ook binnen Arteks bekende handtekening: het Manifest dat ooit werd opgesteld door grondlegger en bekend Fins ontwerper Aalto.

Forbo

 

Het eindresultaat laat een grote verscheidenheid aan fraai afgewerkte prototypes zien waaronder een Japans geïnspireerde thee set, dienbladen, kasten, kleerhangers, krukjes en salontafels. Meegaand, voegt linoleum zich mooi en elegant als bekleding van tafels en andere stukken. De mat-tinten van Forbo’s linoleum contrasteren verder chique met het veelgebruikte blanke (beuken)hout.

Keela

 

De samenwerking tussen Artek en Forbo berust overigens niet op toevalligheid. De bedrijven delen een lange geschiedenis, vakmanschap en een voorliefde voor tijdloze ontwerpen. Voor meer info over deze en andere Student Challenges zie www.forbo-flooring.nl/student-challenges.

reacties
anderen bekeken ook

Leuke Paas DIY: haak zelf een Paashaasje

Sandra van Koningshoven

Sierkussens van wolvilt

Achterwand voor je Kerstdorp

Dit zijn de leukste woonaccessoires

Moederdag Cadeau Tip: serveer haar ontbijtje op het mooiste nieuw...

Sandra van Koningshoven

5 leuke (online)winkels voor betaalbare posters

Jaimy van de Wal
Advertentie
Advertentie
Advertentie