5 tips voor een industriële look!

Wij hebben een aantal tips voor je opgeschreven hoe jij een industriële look kan creëren!

Guido van Loon 29 Juli 2020

Populairder dan ooit is een industriële look voor in je huis. Het mooie aan deze trend is dat je zelf kan kiezen in hoeverre je het doorvoert in je huis. Sommigen kiezen voor een paar industriële accessoires gecombineerd met andere woonstijlen terwijl anderen de hele stijl doorvoeren in hun huis.  

Stop kabels, buizen en leidingen niet weg

De eerste tip bespaart gelijk veel geld! Vaak worden leidingen, kabels en buizen weggestopt terwijl bij een industrieel interieur wordt aangemoedigd dit te laten zien. Kenmerkend aan een industriële stijl is namelijk laten zien hoe dingen in elkaar zitten. Een voorbeeld hiervan is een metalen buis van de afzuigkap. Een typisch industrieel element!

Gebruik ruwe metalen

Naast dat je geld kunt besparen op het laten zien van kabels, buizen en leidingen, bespaar je ook geld voor de afwerking van je materialen. Typisch industrieel is namelijk effen, afgewerkte oppervlaktes af te wisselen met ruwe muren, houten balken of ijzeren pizaleren. Voeg een stoere betonnen gietvloer toe en de look helemaal af. 

De kleuren grijs, wit en zwart

Voor een industriële look zijn sobere kleuren als grijs, wit en zwart de basis. Is dit iets te sober voor je? Dan kun je uiteraard kleur toevoegen. Dit kan door middel van meubels, accessoires of geef een muur een gave kleur! Kleuren als bruin, groen of blauw doen het goed in een industrieel interieur. Maar ook felle accentkleuren als geel, oranje of rood zijn een aanrader!

Industriële accessoires 

Is de basis klaar? Top! Dan kun je aan de slag met de accessoires. Maak de look helemaal af met een stoere klok of industriële hanglamp. Of kies voor een metalen wandrek of houten plank met leren wanddragers. Zo vul je je huis met echte eyecatchers voor een gaaf industrieel interieur!

Volg de bovenstaande tips voor een stoer industrieel huis en je komt altijd tevreden thuis in een stijlvolle en hippe omgeving! 

 

 

Reacties