4 interieur hacks voor extra stijl met een klein budget

Er zijn geen regels voor het inrichten van jouw eigen huis. Je wilt dat je huis uitstraalt wie jij bent en wat jij mooi vindt.

17 Mei 2020

Maar, het kan zijn dat je een beetje vastloopt omdat je graag wat meer stijl in het interieur aan wilt brengen en hier een klein budget voor beschikbaar hebt. Met deze 4 interieur hacks creëer jij ook met een kleine beurs een mooi en samenhangend interieur.

Focus niet te veel op één stijl

Vaak praten we over een ‘landelijke’, ‘Scandinavische’ of ‘industriële’ stijl waardoor je het idee kunt krijgen dat je alleen waarde toevoegt aan jouw interieur als de nieuwe items precies in dit perfecte plaatje passen. Niets is echter minder waar. Het is juist leuk en eigen wanneer je verschillende stijlen met elkaar combineert. Heeft jouw vriendin een leuk kastje dat ze weg gaat doen en twijfel jij of je deze over wilt nemen omdat het net een andere stijl is? Gewoon doen! Je kunt er vast wel een leuk plekje voor vinden. Geef er je eigen draai aan en je hebt een compleet nieuw meubelstuk. Andersom geldt precies hetzelfde. Je hoeft echt geen overbodige items toe te voegen aan je interieur omdat je denkt dat het hoort in de stijl die jij nastreeft.

Houd de ruimte

Van een te volle kamer wordt niemand blij. Het leidt af en jouw meubels komen een stuk mooier uit als er de ruimte voor is. Kijk eens naar de spullen die je allemaal al in jouw interieur hebt staan. Heb je in de loop van de tijd wel heel veel planten, accessoires, kleden etcetera in huis gehaald? Haal eens een aantal items weg en bekijk het resultaat. Het is zonde als de woonkamer zo vol met mooie spullen staat dat ze niet meer opvallen omdat er gewoon te veel te zien is en de spullen te dicht op elkaar staan. Kies jouw favoriete item uit als focuspunt, zoals bijvoorbeeld je mooie velours bank, en pas de rest van het interieur hierop aan.

Verander de kleur van de muren

Ben jij helemaal uitgekeken op jouw interieur? Dan hoef je niet per se een compleet nieuwe meubelset aan te schaffen. Met een fris en ander kleurtje op de muur krijgt de kamer al een andere uitstraling. Wissel eens in de 3 jaar bijvoorbeeld van kleuren en koop hier een aantal leuke accessoires bij. Zo kun je helemaal de laatste woontrends volgen. Schilder bijvoorbeeld een enkele muur in de woonkamer donkergroen en maak het één geheel met de rest van het interieur door matching bloemvazen en ton-sur-ton kussentjes te kopen.

Hang kunst en fotolijstjes op ooghoogte

Niet voor niets hangen musea altijd alle kunst op ooghoogte. Voor je gevoel lijkt dit wellicht te hoog, maar door alle kunst en foto’s op ooghoogte te hangen oogt je plafond hoger. Hierdoor krijg je ook in kleine ruimtes een gevoel van ruimtelijkheid. Wanneer jouw interieur rustig en ruim aanvoelt voel je je nog meer thuis op je eigen plekje. Op het moment dat je krap in je budget zit wil je misschien bezuinigen op leuke decoraties, maar deze kunnen je interieur juist echt maken. Als je echt krap zit kun je bijvoorbeeld op tweedehands websites wat leuks uitzoeken, even rondneuzen in de kringloop of wat extra bijverdienen. In betrouwbare online casinos kun je jouw geluk beproeven of misschien kun je oppassen op de hond van de buren of wat oude items uit je interieur doorverkopen. De juiste accessoires hoeven niet veel te kosten maar geven jouw interieur wel een onbetaalbare uitstraling.

Reacties