Foto: Luna_Occhio

Wereldnoviteit Luna van Occhio

De maan als inspiratie

09 Oktober 2023

op het eerste oog sensueel en mysterieus als de maan. Bij nader inzien een meesterwerk op het gebied van verlichting. De synthese van klassieke vormen, nieuwe stijlvolle oppervlakken, verrassende lichteffecten en de nieuwste technologie is ongekend. Luna, de serie glazen armaturen, opent volledig nieuwe toepassingsgebieden en inspireert nu al de designwereld.

Sensueel en mysterieus glinsterend, transformeert Luna een ruimte in een plek van schoonheid en licht. De revolutionaire Occhio 'fireball' lichtbron zweeft bijna magisch als een hemellichaam in de gedeeltelijk gespiegelde glazen bol. Ze creëert zacht, gericht licht – krachtig en tegelijkertijd niet-verblindend. Luna combineert klassiek design met innovatieve technologie van Occhio en tilt de verlichtingservaring naar een geheel nieuw niveau.

Luna creëert unieke lichtsferen die op elk moment kunnen worden gewijzigd. Het enige dat nodig is, is een intuïtief gebaar of de Occhio air-app om Luna aan of uit te zetten, te dimmen of de kleurtemperatuur te wijzigen. Van sfeervol warm tot opwindend koel, de armaturen kunnen verschillende, indrukwekkende lichtstemmingen creëren.

Luna combineert klassiek met modern - in een fascinerende look. Metaal lijkt over glas gegoten: metaal wordt glas, glas wordt metaal. Met de nieuwe hoogglanzende donkere chroom- en Panthom oppervlakken speelt Luna in op interieurtrends.

Luna komt zelden alleen - ze ontplooit haar speelse kracht in de groep. De verschillende formaten maken creatieve arrangementen mogelijk. Met Luna zijn er geen grenzen bij het ontwerpen met licht.

”Luna komt uit een andere wereld. De klassieke vorm in combinatie met de stijlvolle oppervlakken, de magische lichteffecten en de speelse toepassingsmogelijkheden brengen mensen meteen in extase”, zegt Axel Meise, oprichter en ontwerper van Occhio.

Occhio maakt een stijlvol statement met de nieuwe uitgebreide serie glazen armaturen bestaande uit wand-, plafond-, tafel- en hangarmaturen. Elk armatuur in de collectie is een object met een eigen karakter. Luna, dat in het voorjaar van 2023 voor het eerst werd gepresenteerd tijdens de Milan Design Week, is vanaf oktober verkrijgbaar bij geselecteerde speciaalzaken en meubelwinkels.

eer informatie over Occhio is te vinden op occhio.com.

Reacties