Foto: woning-accessoiress

Wat voor woonaccessoires kan je toevoegen aan je woning?

Er zijn verschillende soorten woonaccessoires die je kan toevoegen aan je woning om net even iets extra’s te doen.

Theo Vliegop 28 Juli 2023

Voor de verschillende kamers zijn er diverse woonaccessoires die goed passen. Maar hoe kies je nou de accessoires die echt goed bij jou en jouw woning passen? Daarover willen we je in deze blog een paar tips geven.

Wanddecoraties

Als er iets is wat in bijna elke ruimte in een huis past dan zijn het wel de wanddecoraties. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kun je denken aan een muurplankje, een poster, een spiegel of een hangplant. Het hangt er net vanaf in welke ruimte je de wanddecoratie gaat plaatsen. Een spiegel bijvoorbeeld kan je in veel verschillende formaten krijgen, en het zorgt er ook nog eens voor dat je woning ruimer aanvoelt. Hierdoor kan je met een kleine aankoop al veel veranderen aan de sfeer van je woning Je kan bijvoorbeeld ook voor een origineel wandkleed van Decorette gaan. Deze wandkleden geven een echt luxe gevoel aan de woning. Een andere optie is om voor een functionele wanddecoratie te gaan zoals een klok.

Vloerkleed

Vooral geschikt voor de woonkamer is een vloerkleed. Een vloerkleed kan je makkelijk toevoegen en zorgt ervoor dat de kamer meer als één geheel gaat aanvoelen. Daarnaast is het natuurlijk heel comfortabel om een zacht vloerkleed aan je voeten te hebben wanneer je op de bank zit. Daarom is het ook aangeraden om het vloerkleed 10 centimeter onder de bank te plaatsen, zodat je altijd het kleed aan je voeten hebt.

Bloemen

Iedere plek in huis wordt opgefleurd door het toevoegen van bloemen. Plekken waar vaak bloemen worden geplaatst zijn bijvoorbeeld in de vensterbank of op de eettafel. Verse bloemen vergaan helaas wel na een tijdje dus zijn niet geschikt als blijvende woonaccessoire, maar het is een goed idee om af en toe een bloemetje op tafel te plaatsen.

Inspiratie

In een blog kunnen we je maar een paar dingen vertellen, maar gelukkig zijn er veel manieren om meer inspiratie op te doen. Je kan bijvoorbeeld eens online rondkijken in andere blogs of op de webshop van de verschillende woonwinkels. Je kan natuurlijk ook gewoon eens langsgaan bij de woonwinkels en daar eens wat rondkijken. Woon je in Noord-Nederland? Dan is het de moeite waard om eens rond te kijken op de meubelboulevard in Groningen. Met een grote verscheidenheid aan woonwinkel Groningen is er voor iedereen iets te vinden, van de doe-het-zelver tot mensen die zonder veel poeha hun stijl willen uitdragen.

Reacties