Welke vloer kies jij in je huis?

Als je je huis gaat verbouwen of een nieuw huis gaat kopen, is de vloer altijd een groot aandachtspunt. Maar welke vloer kies je precies?

Guido van Loon 22 Januari 2020

Vaak denk je eerder na over het interieur dan dat je een vloer kiest. Toch is een vloer de basis van je interieur. Denk eerst na over welke stijl je wilt kiezen en in welke kleur je je huis wil inrichten. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten vloeren. Deze moeten natuurlijk bij je interieur passen.

Houten vloer

Hout is een natuurlijk product. Daarom zal een houten vloer je huis een natuurlijk gevoel geven. Een echte, houten vloer heeft karakter en gaat vaak jaren mee, als je deze goed onderhoudt. Daarnaast is een houten vloer erg duurzaam en wordt hij in de loop van de jaren vaak nog mooier.

Vloeren van laminaat

Wil je niet teveel geld kwijt zijn aan een nieuwe vloer? Dan is een laminaatvloer een goede optie. Deze vloeren zijn eenvoudig zelf te leggen en hebben weinig onderhoud nodig. Wel is er een juiste ondervloer nodig. Laminaat is namelijk erg gehorig en met een goede vloer demping ga je geluidsoverlast tegen. Daarnaast voelen laminaatvloeren niet zo warm aan als een houten vloer.

Tegels

Naast hout en laminaat is er ook de optie om te kiezen voor tegels. Er zijn veel verschillende soorten tegels en tegels zijn verkrijgbaar in veel kleurencombinaties. Het nadeel van tegels is de koude uitstraling. Met vloerverwarming ga je dat tegen, maar dit zorgt wel voor een aardig kostenplaatje. Het voordeel van tegels is dat ze makkelijk zijn schoon te maken.

Tapijt

Tapijt was vroeger dé vloer die veel mensen thuis hadden. Toch wordt er ook tegenwoordig nog vaak voor tapijt gekozen. Tapijt zorgt voor comfort, warmte en geborgenheid. Daarnaast is het geluiddempend en handig voor als je in een flat woont. Wel is tapijt minder geschikt als je allergieën hebt. Haren en stof blijven beter zitten en zijn moeilijker te verwijderen.

Welke vloer je ook kiest, je wilt natuurlijk dat je vloer zo lang mogelijk meegaat. Daarom is het goed om te kiezen om de poten van je meubels en stoelen te voorzien van vloerglijders. Zo kun je bij harde vloeren kiezen voor viltglijders of inbuis glijders. Heb jij tapijt? Kies dan voor rubberen doppen of meubelwielen.

Reacties