Nederlandse Visgraat Vloeren

Visgraat vloeren zijn helemaal terug van weggeweest! Deze traditionele patroonvloer heeft men in een nieuw jasje gestoken.

Floer Visgraat Duoplank Vloeren

Visgraat vloeren 2.0

Waarom waren de visgraat vloeren ooit zo populair? Juist, een visgraat patroon leeft. 'Het heeft karakter', hoor je vaak. En bij deze vloeren voelt u toch enige historie. Het staat daarom prachtig in oude panden, maar juist ook in nieuwbouwhuizen, want die zijn van zichzelf nogal steriel.

Met een Russisch berken multiplank als onderplaat kan het visgraat nu bovendien als plank “los” op een ondervloer worden gelegd. Zelfs op vloerverwarming! De visgraat duoplank uitvoering heeft bovendien de financiële drempel flink verlaagd. Waar een traditionele visgraat tapis vloer niet voor iedereen is weggelegd, komt de prijs van deze nieuwe visgraat vloeren dichtbij die van een standaard lamelparket vloer. Wel zo prettig.

Reuze visgraat

Vroeger hadden visgraat vloeren een kleine plank afmeting. Denk aan plankjes met een maat van 7 bij 35 cm. De duoplank visgraat uitvoering van vandaag de dag begint pas bij een afmeting van 12 x 60 cm. Kortom, bijna dubbel zo groot! Dit zorgt voor minder verschillende plankjes, dus een rustigere uitstraling.

Zelfs een visgraat plank in XL afmeting van 18 x 90 cm behoort nu tot de mogelijkheden. Heeft u een grote ruimte dan komt een reuze visgraat zeker goed tot zijn recht. Bij kleine ruimtes wordt het vaak te druk. U klust graag zelf? Even opgelet. Het leggen is niet eenvoudig, laat dit bij voorkeur over aan parketteurs.

Meer sfeer

Het grote verschil tussen echt hout en laminaat of PVC is de unieke eiken structuur in iedere plank. Een rustieke houtsortering met grove noesten en knopen zorgt voor nog meer leven in de vloer. Het nadeel van de combinatie met visgraat is dat het patroon samen met een zeer rustieke houtsortering als te druk kan worden ervaren. Dan blijft de noestarme variant over, deze is net even wat strakker omdat het nagenoeg geen noesten bevat. Een rustieke vloer geeft meer sfeer.

Met wit maakt u uw visgraat vloer nog iets moderner en frisser. De combinatie van witte olie met het enkel roken is momenteel zeer populair! Maar ook blank en grijs olien is niet gek. Wilt u kleurverschil in de planken? Kies dan voor enkel of dubbel gerookt. Wie het gevoel van vroeger een impuls wil geven, kiest voor de behandeling verouderd.

Samengevat

Door de zogenaamde duoplank uitvoering, legt u visgraat vloeren tegenwoordig ook net zo gemakkelijk op vloerverwarming. Waren visgraat vloeren vroeger kleine plankjes, nu zijn grotere afmetingen in de mode.

Bovenal, visgraat planken geven uw vloer een nostalgisch gevoel. Het woord karakter gebruiken wij graag. Liever een gewoon banenpatroon? Dat is een toch een tikje saai. Een visgraat vloer, wie durft?

Ontdek visgraat vloeren van Nederlandse Bodem van topmerk Floer. Proefmonsters en in vele soorten en maten te koop op Gadero.nl.