Kurk op je vloer

Een Kurkexpert kurkvloer is comfortabel en in vele kleuren te kiezen. Een kurkvloer van Kurkexpert.be kan je zwevend leggen of traditioneel verlijmen.

Milieubewust in alle kleuren

 

Vroeger dacht men bij kurk alleen aan die specifike bruine kurkkleur. Dat is wel helemaal anders nu. Een moderne kurkvloer kan in zeer veel kleuren worden gelegd. Bovendien zijn er ook veel verschillende "structuren" in de kurkpanelen. Blokjes, streepjes, fijn gemalen kurk, grof gemalen kurk, fijn en grof gemengd enz. enz. Door de voortschrijdende techniek wordt gebruikt gemaakt van zgn. kleuren en lakken op waterbasis. Dat wil zeggen dat wij rekening houden met het milieu en natuurlijk ook voor de mensen die er mee werken en leven.  

Kurkexpert kurkvloeren komen van de Portugese kurkeik. Het grote voordeel is het natuurlijke groeiproces.  Na de pelling van de schors blijft de boom doorgroeien tot dat na ca. 250 jaar de boom echt te oud wordt voor een goede productie van kurk. De kurkeik groeit dus door zijn hergebruik van de schors.

 

 

Waarom kiezen voor kurk?

Kurk is een uniek product. Kurk dempt het geluid. Ideaal tegen een of meerdere wanden om het "galmen" van geluid tegen te gaan. Of de geluidsoverlast van de buren. Stapgeluiden hoor je nauwelijks.


Kurk regelt ook de temperatuur en blijft "ademen". Voelt warm aan in de winter - zeker in vergelijking met tegels, laminaat en zelfs PVC. De kurk neemt de wamte van uw hand over zodra u uw hand erop legt. Dus ook voor vloerverwarming uitstekend geschikt. Het ademende vermogen van kurk zorgt ervoor dat de warmte ook wordt doorgegeven.


Kurk is flexibel (verend). Een eventuele indruk komt voor 80 - 90% weer terug (een wijnstop krijgt u ook niet meer terug in de fles). Natuurlijk wordt vloerkurk geperst zodat deze niet gemakkelijk kan indrukken.


Kurk is perfect bestand tegen vocht (uw wijn is toch ook vocht). Zalig in de badkamer dus. Geen voegen - geen schimmel. Blijft jaren mooi met een minimum aan onderhoud. 

Klikkurk of kleefkurk?

Een Kurkvloer van Kurkexpert.be kan je in 2 vormen kiezen.

1) Kleeftegels

Traditioneel gezien bestond een kurkvloer uit losse tegels die je moest verlijmen op een gladde ondergrond. Je kan soms kiezen uit voorgelakte tegels of de vloer na plaatsing van een aantal laklagen voorzien. Nog steeds is dit - kwalitatief gezien - een uitzonderlijk goede vloerbekleding. Een verlijmde vloer is een stabiele vloer, werkt niet of nauwelijks. Je kan een verlijmde kurkvloer ook overal doorleggen zonder de vloer te moeten onderbreken. Geen profielen onder de deuren dus. Je kan de tegels tegen de plinten aanleggen, geen oplegplintjes en andere hulpmiddelen nodig om toch maar deftig af te werken. Rondingen in de vloer zijn perfect te leggen. De kurktegel is eenvoudig te snijden met een stanleymes - tot op de mm nauwkeurig. Een verlijmde vloer is ook een stille vloer, geen stapgeluiden. En verder is de vloer waterdicht dus geschikt voor keuken, badkamer en vele ongelukjes van kinderen. Je moet echter wel zorgen voor een super gladde ondergrond. Egaliseren is dus vaak nodig. Ook vraagt de installatie van zo'n ambachtelijke vloer wel wat tijd. Maar ach, als je er zo'n 25 jaar van kunt genieten is daar ook weer iets voor te zeggen.

2) Klik kurk

Een zwevende kurkvloer of klikkurk is dan weer snel geplaatst. De ondergrond moet wel ok zijn maar lang niet zo egaal als voor een kleef kurk. In geval van appartementen of een huurwoning is het voordeel wel dat de vloer ook snel te verwijderen is. Onder de zwevende vloer kan je ook een voldoende isolerende ondervloer leggen om te zorgen dat de beneden buren geen last hebben van jouw (stap)geluiden. Wil je meer meer info of een vrijblijvende offerte? Mail ons je wensen en de afmetingen van de ruimte en wij doen de rest.

LEGDEMONSTRATIES 14-15-16 FEBRUARI – ook op zondag
Op 14, 15 en zondag 16 februari houden wij leg-demonstraties. We tonen u precies hoe je een kleef-kurk-vloer zelf kunt plaatsen. Nadien kunt u alles vragen wat u nog weten wilt. We demonstreren om 11 uur, 13.30 uur en 15 uur. We zijn steeds geopend van 10 – 17 uur.
Kom langs en wij zorgen voor de koffie!

Opstart service.

Een vloer leggen doe je waarschijnlijk niet al te vaak. Wil je gebruik maken van onze ervaring? Kies dan voor onze unieke opstart service. Wij komen terplaatse, controleren de ondergrond en starten samen met jou de werken. Wij geven uitleg en tips zodat je je vloer zelf kunt plaatsen, maar met de ondersteuning van een professional. 

Aan huis leveren of afhalen

Je kan kiezen of je je bestelling aan huis wilt laten leveren of zelf wilt komen afhalen. Afhalen is natuurlijk gratis en we kunnen je ook persoonlijk tips geven. Je bestelling kan je aan ons magazijn in Dessel afhalen (tussen Turnhout en Mol) of in ons afhaalpunt te Rotterdam. Voor meer informatie surf je naar www.kurkexpert.be of mail ons info@kurkexpert.be

Kurk met houtlook of steenmotief

Ben je gewonnen voor de voordelen van kurk maar zie je de kurk zelf niet zo graag? Geen probleem. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om de kurk te voorzien van een hout of steen motief.

Onze digikurk bestaat uit kurktegels met een print die volledig zijn afgewerkt. Je kan ze niet van een echte houten vloer onderscheiden. Je kan ook kiezen voor een zwevende kurkvloer met PVC toplaag met hout of steen motief. Of wat dacht je van onze Hydrocork? Een kurktegel van 6 mm dik - voorzien van kliksysteem - met een toplaag van PVC in houtlook of steenmotief. Surf voor alle mogelijkheden naar www.kurkexpert.be of kom langs in onze toonzaal.