Kurco Kurkvloeren

Partner

Een Kurco kurkvloer is comfortabel en in alle kleuren van de regenboog te kiezen. Dit inkleuren doen wij zelf in eigen werkhuis. Zowel in tegels als in klik

Milieubewust in alle kleuren

Vroeger dacht men bij kurk alleen aan die specifike bruine kurkkleur. Dat is wel helemaal anders nu. Een moderne kurkvloer kan in zeer veel kleuren worden gelegd. Bovendien zijn er ook veel verschillende "structuren" in de kurkpanelen. Blokjes, streepjes, fijn gemalen kurk, grof gemalen kurk, fijn en grof gemengd enz. enz. Uw wensen die u heeft qua kleur en dessin zijn dus mogelijk. Door de voortschrijdende techniek wordt gebruikt gemaakt van zgn. kleuren en lakken op waterbasis. Dat wil zeggen dat wij rekening houden met het milieu en natuurlijk ook voor de mensen die er mee werken en leven. Wij als Kurco waren de eerste (reeds van 1986) die hier mee begonnen en dus aan ervaring geen gebrek.

 

Kurco kurkvloeren komen van de kurkeik. Het grote voordeel is het natuurlijke groeiproces.  Na de pelling van de schors blijft de boom doorgroeien tot dat na ca. 250 jaar de boom echt te oud wordt voor een goede productie van kurk. De kurkeik groeit dus door zijn hergebruik van de schors.

Kurk wordt gebruikt voor vele doeleinden maar voor kurkvloeren moet er nog een heel traject van bewerkingen plaats vinden voordat u kunt genieten van een prachtige “zorgeloze” vloer.

 

 

Waarom kiezen voor kurk?

Kurk is een uniek product. Kurk dempt het geluid. Ideaal tegen een of meerdere wanden om het "galmen" van geluid tegen te gaan. Of de geluidsoverlast van de buren. Stapgeluiden hoor je nauwelijks.


Kurk regelt ook de temperatuur en blijft "ademen". Voelt warm aan in de winter - zeker in vergelijking met tegels, laminaat en zelfs PVC. De kurk neemt de wamte van uw hand over zodra u uw hand erop legt. Dus ook voor vloerverwarming uitstekend geschikt. Het ademende vermogen van kurk zorgt ervoor dat de warmte ook wordt doorgegeven.


Kurk is flexibel (verend). Een eventuele indruk komt voor 80 - 90% weer terug (een wijnstop krijgt u ook niet meer terug in de fles). Natuurlijk wordt vloerkurk geperst zodat deze niet gemakkelijk kan indrukken.


Kurk is perfect bestand tegen vocht (uw wijn is toch ook vocht). Zalig in de badkamer dus. Geen voegen - geen schimmel. Blijft jaren mooi met een minimum aan onderhoud. 

Klikkurk of kleefkurk?

Een Kurco Kurkvloer heb je in 2 vormen.

1) Kleeftegels

Traditioneel gezien bestond een kurkvloer uit losse tegels die je moest verlijmen op een gladde ondergrond. Je kan soms kiezen uit voorgelakte tegels of de vloer na plaatsing van een aantal laklagen voorzien. Nog steeds is dit - kwalitatief gezien - een uitzonderlijk goede vloerbekleding. Een verlijmde vloer is een stabiele vloer, werkt niet of nauwelijks. Je kan een verlijmde kurkvloer ook overal doorleggen zonder de vloer te moeten onderbreken. Geen profielen onder de deuren dus. Je kan de tegels tegen de plinten aanleggen, geen oplegplintjes en andere hulpmiddelen nodig om toch maar deftig af te werken. Rondingen in de vloer zijn perfect te leggen. De kurktegel is eenvoudig te snijden met een stanleymes - tot op de mm nauwkeurig. Een verlijmde vloer is ook een stille vloer, geen stapgeluiden. En verder is de vloer waterdicht dus geschikt voor keuken, badkamer en vele ongelukjes van kinderen. Je moet echter wel zorgen voor een super gladde ondergrond. Egaliseren is dus vaak nodig. Ook vraagt de installatie van zo'n ambachtelijke vloer wel wat tijd. Maar ach, als je er zo'n 25 jaar van kunt genieten is daar ook weer iets voor te zeggen.

2) Klik kurk

Een zwevende kurkvloer of klikkurk is dan weer snel geplaatst. De ondergrond moet wel ok zijn maar lang niet zo egaal als voor een kleef kurk. In geval van appartementen of een huurwoning is het voordeel wel dat de vloer ook snel te verwijderen is. Onder de zwevende vloer kan je ook een voldoende isolerende ondervloer leggen om te zorgen dat de beneden buren geen last hebben van jouw (stap)geluiden. In een badkamer is een zwevende (kurk)vloer dan wel niet aan te raden. Kortom welke vloer in uw geval het meest geschikt is hangt helemaal af van de situatie terplaatse. Bij een bezoek aan onze toonzaal kunnen wij u perfect adviseren. 

Plaatsingsdienst en opstart service.

Wanneer u uw vloer niet graag zelf gaat leggen kunnen onze professionele plaatsers dit werk voor u uitvoeren. Twijfelt u? Dan kan u ook gebruik maken van onze unieke opstart service. Wij komen terplaatse, controleren de ondergrond en starten samen met u de werken. Wij geven u uitleg en tips zodat u uw vloer zelf kunt plaatsen, maar met de ondersteuning van een professional. Zo proberen wij onze slogan waar te maken; Kurco op alle fronten net iets beter!

In onze uitgebreide toonzaal kunnen we u alles tonen en een vrijblijvende offerte maken. U vindt er het grootste assortiment kurkvloeren en -wanden van heel Europa. Maar dat niet alleen. Ook kurken tafeltjes, theedozen, handtassen, sieraden en nog veel meer. U vindt ons aan de Weteringstraat 25 te Ravels (B) - doorgaande weg Turnhout-Tilburg. Voor meer info surf naar ww.kurco.be

MEER VAN DIT BEDRIJF