Shellby, functionele sfeerverlichting

Aan het begin van dit nieuwe jaar kijken we reikhalzend uit naar alle nieuwigheden die we in 2020 mogen verwachten.

20 Januari 2020

Aan het begin van dit nieuwe jaar kijken we reikhalzend uit naar alle nieuwigheden die we in 2020 mogen verwachten. Modular Lighting Instruments start alvast met een pareltje: Shellby. Een armatuur met pure, geometrische lijnen en een zachte, decoratieve uitstraling die het beste van twee werelden combineert. Met deze nieuwe aanwinst breidt Modular L.I. zijn assortiment algemene verlichting uit en introduceert het een innovatieve kijk op architecturale sfeermakers.

Ontwerper Jeffrey Huyghe voerde verschillende experimenten uit om twee geometrische vormen te combineren en een bol in een volume te verwerken. Huyghe staat bekend om zijn uitgesproken stijl en creëerde een tijdloos ontwerp dat niet alleen de grenzen verlegt van algemene verlichting, maar ook die van kwaliteitsdesign. De Shellby-armatuur lijkt op een oester met een handgeblazen bol die zich net niet in het midden van de holle behuizing bevindt. Dankzij het originele vakmanschap beschikt de glazen bol over een glad oppervlak zonder naad, wat bij een industrieel vervaardigde bol niet het geval is. Bovendien verandert het uiterlijk van het glas niet na verloop van tijd, aangezien het materiaal voorkomt dat de witte bol vergeelt.

Shellby is een inbouwlamp en kan het best in het plafond worden ingewerkt voor algemene verlichting. Met de geïntegreerde dimtechnologie kun je de kleur en intensiteit van het licht aanpassen, waardoor Shellby moeiteloos wisselt tussen helder wit en subtiel warm licht. Dankzij de mogelijkheid om over te schakelen van algemene verlichting naar accent- of sfeerverlichting kan Shellby als plafondlamp én als wandlamp gebruikt worden. Shellby's dimtechnologie en verschillende stijlen maken het mogelijk om te experimenteren met stemmingen en om gedurende de dag verschillende sferen te creëren: overdag zonlicht, 's avonds maanlicht. Benadruk het schitterende lichteffect van Shellby met een witte uitvoering die naadloos in de ruimte opgaat, of ga voor een expressief en dramatisch effect met een zwarte Shellby.

Speels met een twist

Shellby is een stijlvolle parel in haar schelp en voegt dankzij het asymmetrische ontwerp een speelse toets toe aan elk interieur. Experimenteer met patronen en configuraties om een dynamische, fijne sfeer te creëren in elke ruimte. Bevestig de armatuur alleen, per twee of in een groep en richt de bollen al dan niet in dezelfde richting, bijvoorbeeld als twee ogen. Op afstand kan de unieke trompe-l'oeilvorm van Shellby een platte schijf lijken in plaats van een armatuur met diepte, en vanuit een bepaalde hoek creëert de positie van de bolvormige diffusor en behuizing zelfs de illusie dat de bol zweeft, omgeven door een cirkel van stralend licht. Architecten kunnen hun creativiteit de vrije loop laten met Shellby en zullen versteld staan door het veelzijdige karakter van deze armatuur.

Reacties