RGBW vs. RGBWW

In de wereld van LED verlichting en strips komen deze termen vaak voor, maar waar staat het nou eigenlijk voor en wat is het verschil? Wij lichten het toe!

RGBW vs. RGBWW

Vraagt u zich ook af wat nou eigenlijk het verschil is tussen RGBW en RGBWW verlichting? Geloof ons, u bent niet de enige. En juist omdat er nogal wat onduidelijkheid over is, leggen wij het u graag uit. In de wereld van LED verlichting en LED strips komen deze termen natuurlijk vaak voor, maar waar staat het nou eigenlijk voor en wat is het verschil?

Het begon met RGB
RGB staat voor Rood, Groen, Blauw. Met RGB led strips kunt u al veel verschillende kleuren vormen zoals bijvoorbeeld oranje, geel, koel blauw, paars, etc. Zelfs de kleur wit kan gevormd worden door alle drie de kleuren tegelijkertijd te gebruiken. Deze kleur wit zal echter nooit de helderheid kennen zoals die van een echte witte LED. Een mooi ezelsbruggetje naar de RGBW led strip…

RGBW met echt wit
Met de komst van RGBW led verlichting is het mogelijk om naast alle kleuren die RGB kan vormen, ook de kleur warm wit te creëren. Dit maakt dat de RGBW led strips nog veelzijdiger zijn dan de RGB verlichting. Hoewel een mooie, warm witte kleur erg sfeervol kan zijn ontbreekt bij de RGBW strips het praktische, koud witte licht echter wel. Zoekt u ledverlichting die zowel kleur (RGB) als koud én warm wit licht kan verspreiden, dan is de RGBWW led verlichting de juiste keuze.

RGBWW, multicolor, koud én warm wit in 1
RGBWW staat voor multicolor (RGB) en twee keer wit. Dit betekent dus dat de strip zowel warm witte als koud witte leds bevat. Hierdoor bepaalt u zelf welk type wit er verschijnt. Men noemt dit ook wel ‘instelbaar wit’ of Dual White.

Nieuwste 5-in-1 RGBWW leds
Onze RGBWW led strips zijn van de nieuwste generatie. Hierin zitten namelijk zogenaamde 5-in-1 leds verwerkt, waar dit voorheen opgesplitst werd in meerdere afzonderlijke leds. Het grote voordeel hiervan is dat iedere individuele LED alle kleuren weer kan geven. Dus warm wit, koud wit, RGB multicolor óf een combinatie hiervan. Per meter zitten er 60 van deze 5-in-1 leds op de strip verwerkt. De strips worden door ons standaard geleverd in 24 volt zodat er altijd voldoende stroom aanwezig is om deze geavanceerde leds te laten branden.

Bedieningsmogelijkheden RGBWW ledstrip
Ondanks de grote hoeveelheid opties, is de bediening ervan eenvoudig. Wij hebben hiervoor speciale RGBWW afstandsbedieningen geselecteerd die perfect aansluiten op deze ledstrips. Van de basis infrarood afstandsbediening tot aan bediening via Wifi, of een combinatie hiervan. Bij het gebruik van meerdere led strips, of als u later wilt uitbreiden, raden we het 4-zone systeem aan. Hiermee bent u erg flexibel in het aansturen van uw RGBWW-verlichting.

RGBWW ledstrips voor buiten en badkamer
Wij zouden LedKoning niet zijn, als we deze nieuwste generatie led strips ook niet zouden aanbieden in een waterdichte variant. De kans is namelijk groot dat u ze niet alleen maar binnen in de een ruimte wilt gebruiken, maar ook buiten in de tuin of onder de overkapping. Met onze waterdichte coating is dit geen enkel probleem!

De waterdichte RGBWW led strip is verkrijgbaar in 2 varianten: IP65 is geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of onder een ruime overkapping. De IP67 variant mag simpelweg gewoon nat worden, zoals buiten in de regen. Zelfs tegen een typische Nederlandse regendag is deze strip prima bestand. De randapparatuur, zoals de controller (ontvanger van de afstandsbediening) en de adapter, moeten wel droog worden geplaatst. Ook hiervoor hebben wij diverse mogelijkheden beschikbaar.