Op een subtiele manier sfeer aanbrengen in je huis doe je zo!

Wanneer je net bent verhuisd is de kans groot dat de sfeer in huis nog mist. Je voelt je nog niet direct thuis en de ruimtes hebben een kale uitstraling.

Guido van Loon 19 Maart 2019

Een leeg interieur met weinig sfeer spreekt niemand aan. Je wil dat je huis net iets meer huiselijk wordt en gezelligheid gaat uitstralen. Het creëren van warmte is hierbij erg belangrijk. Sfeerverlichting kan je hierbij goed helpen.

Door veel tijd in je nieuwe huis door te brengen en met behulp van verschillende sfeerelementen zorg je er voor dat je nieuwe huis al veel meer eigen voelt. Een gemakkelijke en goedkope manier om sfeer aan te brengen in je huis is decoratie. Maar er zijn ook andere elementen die de sfeer in jouw huis bepalen. In dit artikel komen diverse mogelijkheden aan bod.

Schaf planten en bloemen aan

Het plaatsen van planten en bloemen in een huis zorgt er voor dat de ruimte wordt opgefleurd. Naast dat het kleur toevoegt aan een ruimte, geeft het ook een natuurlijk effect waardoor je het buitenleven net iets meer naar binnen haalt. Planten heb je in alle soorten en maten. Je kiest zelf de plant die goed bij je past. Heb je een donkere woonkamer en wil je niet teveel tijd steken in de verzorging van de planten? Dan is het verstandig een plant te kiezen die weinig zonlicht en water nodig heeft. Heb je veel ruimte? Dan is een grote groene plant een goede manier om een lege plek op te vullen en tegelijkertijd sfeer aan te brengen.

Zorg voor sfeerverlichting

Kaarsen zijn natuurlijk de grootste sfeermakers. Wanneer het ’s avonds donker wordt zorgt een kaars voor de sfeerverlichting. Daarentegen kan je kaarsen natuurlijk niet de hele dag laten branden en zullen ze niet genoeg verlichting bieden. Verlichting van een lamp is dan ook essentieel en kan tevens voor veel sfeer zorgen. Door grote lampen af te wisselen met kleine spotjes creëer je een speels effect. Wanneer je led verlichting wil verspreiden biedt het plaatsen van led strip profielen een uitkomst. Met behulp van een led strip profiel verspreid je het licht op een egale manier. Op deze website vind je diverse soorten led strip profielen.

Raamdecoratie

In de woonkamer heb je misschien niet direct gordijnen nodig, maar wanneer je meer sfeer aan wil brengen is raamdecoratie een belangrijk element. Raambekleding heeft namelijk veel toegevoegde waarde en zorgt voor een huiselijk gevoel. Ook op dit vlak zijn er veel verschillende opties. Zo kan je kiezen voor overgordijnen of vitrages in verschillende kleuren en stoffen. Heb je niet zoveel ruimte en wil je de ruimte niet te vol maken? Kies dan voor raamdecoratie die in het raam wordt gemonteerd zoals jaloezieën, shutters en plissés. Deze zijn ook in verschillende maten, kleuren en materialen te verkrijgen.

Voeg kleine elementen toe

Het toevoegen van accessoires aan een ruimte geeft een speels en gezellig effect. Zachte objecten als kussens, plaids, vloerkleden en poefen zorgen voor een warme en gezellige uitstraling. Tevens maken ze een ruimte huiselijk. Bij het kiezen van accessoires is het van belang dat de kleuren in een ruimte op elkaar worden afgestemd. Hierdoor zorg je voor eenheid in de woning waardoor het overzichtelijk blijft.