Ontdek wat je met een led lamp kunt!

Verlichting ziet er niet meer zo standaard uit als vroeger, je kunt tegenwoordig alles inrichten naar wens met de meest unieke, individuele designs.

08 September 2018

Dankzij de komst van de led lamp zijn de verbruikskosten ook nog eens een stuk lager geworden. Welke richtingen kun je allemaal op met led verlichting in het interieur?/,

Moderne lampen

In een hedendaags interieur maak je natuurlijk gebruik van moderne verlichting. Je hebt veel keuze dankzij de vele designs met een mooie, strakke afwerking. Maar je hoeft niet alleen te denken aan lampen in vaste vormen. Je kunt led lampen namelijk ook los verwerken in een paneel voor een modern uiterlijk. Zo kan je dit bijvoorbeeld verwerken in de keuken boven het kookgedeelte of op elke andere plek waar jij dat functioneel of gewoon mooi vindt. De badkamer is ook een goede plek waar je dit type verlichting makkelijk kunt verwerken

Een landelijke uitstraling

Een meer landelijke stijl is tegenwoordig erg populair. Deze stijl kenmerkt zich door de warme, huiselijke uitstraling waarbij met name hout en houtkleuren terugkomen in het interieur. Bij dit soort interieurs is een filament led lamp een erg goede keuze. Deze led lamp valt op dankzij de typische draden met leds in de lamp die er stijlvol uitzien. Vaak vind je op deze lampen een speciale coating die voor een extra warme kleur zorgt als je de lamp aanzet. Zo maak je de kamers nog eens extra gezellig. Natuurlijk kan je ook gebruikmaken van een dimmer om de intensiteit van de led lamp te regelen.

Creatief met kleuren

Wellicht wil je ook wat meer leven in de brouwerij. Met een led lamp heb je daartoe veel mogelijkheden. Je kunt namelijk led verlichting kopen waarbij je de kleur kunt instellen. Zo kan je een (slimme) led lamp kopen die je bijvoorbeeld in een spot plaatst en bedient met een afstandsbediening. Je geeft de gewenste kleur aan en de lamp kleurt dat gedeelte naar wens. Ook de lichtintensiteit is makkelijk in te stellen als je wat zachter licht wilt hebben op een bepaald gedeelte. Hiernaast kan je kiezen voor led strip verlichting. Dit zijn kleine led lampjes die op een strip geplaatst zijn die je kunt bedienen met een afstandsbediening. Het grote voordeel van een strip is dat je het makkelijk in je interieur kunt verwerken. Dus als je graag wat sfeer achter je televisie of bij een ander meubelstuk wilt creëren, dan is dit een goede keuze. 

Wat bespaar je?

Led verlichting is al enige tijd op de markt. Mocht het zo zijn dat je in je huis nog halogeen verlichting hebt hangen, dan is dit het moment om led lampen te overwegen. De prijzen zijn zeer acceptabel en omdat het rendement van een led lamp oploopt tot bijna 90% bespaar je flink op de stroomkosten. Dit is zeker het geval als je veel lampen nog moet vervangen. Een E27 led lamp verbruikt bijvoorbeeld gemiddeld 5-7 watt, terwijl de oude halogeen variant al snel 40-60 watt verbruikt. Daarmee is een led lamp dus ook zuiniger dan een spaarlamp. Deze gaat ook nog eens een stuk langer mee, vaak tot 50.000 uur. Je bespaart dus ook op aanschafkosten, de lampen gaan immers minder snel kapot.

Buiten aan de slag

Omdat de led lamp weinig stroom verbruikt kan je behalve het stroomnet ook een andere bron van energie aanspreken: de zon. Led verlichting kopen die gebruikmaakt van zonnepanelen, dan heb je een sfeervolle uitstraling in de tuin en je bent ook duurzaam bezig. Het nadeel is natuurlijk dat niet altijd de zon zichtbaar schijnt, maar vanwege het lage wattage van de led lamp kun je vaak wat langer vooruit. Natuurlijk kan je ook op andere manieren deze verlichting verwerken in de tuin, veel stroom kost het tenslotte niet. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden van een led lamp in diverse tuincentra, verlichtingszaken en natuurlijk online.