Foto: 246784

Tristan Frencken presenteert `Twister`

‘Twister’ is meer dan een lamp; het is een bijzonder ornament dat iedere omgeving vult met een warme gloed van licht en opvallend design.

‘Twister’ is meer dan een lamp; het is een bijzonder ornament dat iedere omgeving vult met een warme gloed van licht en opvallend design.

De boom-structuur van zowel de vloerlamp als het tafelmodel is opgebouwd uit ronde kokers, die ieder voorzien zijn van een eigen lichtbron. Door de scharnierverbindingen tussen de kokers is ‘Twister’ geheel naar eigen wens te modelleren. Dit maakt ‘Twister' dan ook uniek in zijn vorm!

Vloerlamp ‘Twister’

Met zijn hoogte van 110 cm is de vloerlamp ‘Twister’ een opvallende verschijning. Naast dat het een bron van sfeerlicht is, zorgt deze lamp voor een stijlvolle aankleding van de ruimte. Door de scharnierverbindingen kunt u ‘Twister’ naar uw eigen wensen vormgeven. Zo kunt u het model breder en smaller maken, maar ook ruimtelijker of compacter. Ook heeft u keus uit diverse kleuren. De ‘Twister’ vloerlamp is namelijk verkrijgbaar in de kleuren Wit, Zwart, Wit/Goud en Zwart/Goud. Vooral de ‘Twister’ met gouden binnenzijde geeft een warme uitstraling.

Tafellamp ‘Twister’

Rustend op een schouw, vensterbank of sidetable is de tafellamp ‘Twister’ een ware eyecatcher. Het zachte en warme licht dat wordt verspreid laat het ontwerp van de lamp nog meer spreken. Er bestaan twee vormvarianten voor de tafellamp ‘Twister’, namelijk een y-vormig model en een h-vormig model. Ook de tafellamp is voorzien van scharnierbare kokers om een persoonlijke stijl te creëren.

De tafellamp ‘Twister’ is in vier kleurstellingen verkrijgbaar; Wit, Zwart, Wit/Goud en Zwart/Goud. Door de verschillende kleurmogelijkheden, de vloeiende vorm en de diffuse lichtbronnen smelt ‘Twister’ samen met vrijwel ieder interieur; van strak design tot een warme en sfeervolle ruimte.

Woonbeurs Amsterdam 2010

Ontmoet Tristan Frencken van 25 september t/m 3 oktober 2010 op de Woonbeurs Amsterdam. In de Design Hal, NL Design, stand 11-044q kunt u “live” kennismaken met Tristan Frencken en ‘Twister’.

Over Tristan Frencken

Tristan Frencken (1977) groeide op in het Brabantse Drunen, en is tegenwoordig woonachtig in het bruisende hart van ‘s-Hertogenbosch. Al op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door lijnenspel, materialen, het gebruik en de combinatie daarvan. Het werd voor hem dan ook een grote drijfveer om van deze fascinatie zijn beroep te maken.

Tristan volgde zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven. In 2004 is hij Cum Laude afgestudeerd aan de richting ’Man and Mobility’ o.l.v. topontwerper Axel Enthoven. Met zijn afstudeerproject ‘Stand-up’, won Tristan diverse ontwerpprijzen, waaronder de Melkwegprijs (onderdeel van de René Smeets Prijs), Eindhovens Dagblad Publieksprijs en Willy Wortelprijs.

Al tijdens zijn studie startte Tristan Frencken zijn ontwerpbureau. In de jaren die volgden vergaarde hij de nodige ervaring op het gebied van productontwikkeling en bijpassende projectinrichting. Hierbij zijn het steeds opnieuw opzoeken van de grenzen van mogelijkheden, en het creëren van het wauw-effect de belangrijkste kenmerken.

Ondertussen ontwikkelde Tristan, vanuit zijn ‘Ontwerpboerderij’ in Elshout, een persoonlijke stijl in productontwerp en interieurconcepten. In 2010 verschijnen de eerste producten van Tristan Frencken op de Nederlandse markt. Zijn producten onderscheiden zich door een bijzondere esthetische

Reacties