Foto: 2016/Soorten-lampen-directlampen.jpg

Soorten lampen

Lampen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Een lamp dient niet alleen ter verlichting, maar geeft je woning ook sfeer en warmte.

Van hanglampen tot vloerlampen en wandlampen er is keuze genoeg. Combineer verschillende soorten lampen voor goede verlichting binnen je woning. Maar welke lamp is nou echt belangrijk? Lees hier meer over welke soorten lampen er zijn en hoe deze lampen de ruimte verlichten.

Hanglampen

Hanglampen zijn niet weg te denken binnen een woning. Niet alleen omdat het ontzettend praktisch is qua verlichting, maar ook omdat een hanglamp een echte eye-catcher in bijvoorbeeld je woonkamer kan zijn. Daarnaast verlicht een hanglamp de hele kamer en wordt deze lamp op een centraal punt binnen de ruimte geplaatst. Een perfect item voor binnen je interieur om je woonstijl te tonen. Een van de voordelen van een hanglamp is dat het plafond en de muren indirect verlicht worden en er op deze manier dus geen schaduwvorming is. Hierdoor oogt de ruimte nog groter.

Vloerlampen

Naast hanglampen zijn ook vloerlampen erg geliefd. Het grootste voordeel van deze lamp is dat je deze lamp makkelijk kan verplaatsen binnen je woning en daarbij dus ook de mogelijkheid hebt om nog wat te schuiven met je meubels. Daarnaast nemen deze lampen relatief weinig ruimte in beslag aangezien vloerlampen vaak in een hoek worden geplaatst. In tegenstelling tot hanglampen verlichten vloerlampen niet de gehele ruimte en zijn dan ook erg geschikt voor het extra verlichting van bepaalde plekken zoals bijvoorbeeld een leeshoek. Een vloerlamp is goed te combineren samen met een hanglamp voor net dat beetje extra verlichting en sfeer.

Wandlampen

Wandlampen zijn erg geschikt voor het creëren van sfeer en warmte binnen je woning en zijn dan ook vaak een toevoeging op je basisverlichting. Denk hierbij aan extra verlichting voor een leeshoek of bijvoorbeeld in de hal. Doordat deze lampen vaak wat kleiner en subtieler zijn, zijn deze lampen goed te combineren met een vloerlamp of een hanglamp.

De lamp die eigenlijk onmisbaar is binnen je woning is een hanglamp. Daarnaast zijn vloerlampen en wandlampen een goede aanvulling voor sfeerverlichting. Vergeet hierbij ook niet te kijken naar de lichtbron voor de goede lichtkleur en sterkte.

Reacties