Foto: 259857

SERAX onthult sterke collectie met innovatief lichtdesign

Italiaanse designer Antonino Sciortino heeft exclusief voor Serax een reeks lichtarmaturen ontworpen. Hiermee zet het Antwerpse bedrijf haar samenwerking met de Italiaanse ontwerper verder.

Italiaanse designer Antonino Sciortino heeft exclusief voor Serax een reeks lichtarmaturen ontworpen. Hiermee zet het Antwerpse bedrijf haar samenwerking met de Italiaanse ontwerper verder.

De lichtarmaturen, die net als de ander objecten in de vorige collectie ook vervaardigd zijn uit zacht ijzer zijn beschikbaar in twee formaten en in de kleuren beige,zwart en oranje. Serax zet hierdoor sterk in op de markt van lichtdesign en versterkt zo haar rol als trendsetter in interieur en decoratie. Franse designer Catherine Grandidier neemt de Edison gloeilamp onder handen en geeft deze een nieuwe bestemming.

JONG GEWELD

Het bedrijf trekt naar goede gewoonte ook nieuw bloed aan en dit vinden we in de gedaante van designers Helena Schepens en Ruth Lodder terug. Helena Schepens heeft een strakke fruitschaal op haar palmares staan, waar elk stuk fruit tot zijn waarde komt. Ruth Lodder heeft het traditionele vogelhuis onder handen genomen. Het winnend ontwerp van de Serax design wedstrijd vinden we ook terug in de zomercollectie. Het ontwerpersduo Quentin Vaulot en Golliath Dyèvre wonnen vorig jaar de wedstrijd met Balaklava, een strakke solifleur verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten.

KALEBAS PUUR NATUUR

Bart van Didden heeft in navolging van zijn eerste collectie voor Serax een nieuwe collectie van ondermeer kalebas vazen, zonnebloemen schalen en meer uitgebracht. Deze collectie is sterk geënt op de natuur en haar onvolmaaktheden. Het vegetale design van Bart past perfect in de collectie van Serax en gaat met heel wat aandacht lopen.

EEN FRIS EN FEL GEKLEURDE ZOMER AUB

De zomer van 2011 brengt kleur, een mix van frisse en felle kleuren en tinten. Huisdesigner Marie Michielssen bepaalt naar goede gewoonte de kleuren van de Serax collectie. Deze zomer heeft heel wat kleur in petto voor ons. De theelichtjes en canvas tassen zijn gedrenkt in Provençaalse en mediterrane kleuren en tinten.

JULES WABBES HERUITGEBRACHT

Serax brengt de schalen van Belgisch designer Jules Wabbes terug in productie. Bulo nam ondermeer samen met Serax het initiatief om de vintage meubelen terug op de markt te brengen. Het resultaat van deze heruitgave is een prachtige, strakke schaal beschikbaar in verschillende soorten marmer en glas. Deze schalen vinden we terug in de nieuwe zomercollectie van het Antwerps bedrijf.

Reacties