Foto: Tom-Dixon-Scoop-High-back-Melt

Onthulling van de nieuwste Tom Dixon creaties

Co van der Horst brengt dé noviteiten op het gebied van interieur, kleur en styling tot leven.

Met in het bijzonder de toonaangevende highlights van de grote internationale namen. Op 7 juni is het interior icon Tom Dixon die centraal staat. En bij Co van der Horst een complete nieuwe collectie uitrolt. Van verlichting en meubels tot aan glaswerk, textiel, accessoires en objecten.

Het nieuwe pallet

Tom Dixon is dit jaar in een compleet nieuwe kleurstelling gestart, en nu, hartje zomer is de intensiteit van het futuristische pallet op zijn hoogtepunt. Krachtig, gedurfd, vernieuwend en fris. Het hart van de kleuropbouw is superglanzend zwart, een scherp roestvrijstaal en pop-art blauw. Tom Dixon loopt daarmee voorop en laat - uiteraard in een ongekend high-end toepassing van materialen - zien welke richting de interieurkleuren zich bewegen. De nieuwe silhouetten, vormen en mixen zijn ronduit baanbrekend. In de meest spannende satellietvormen, zwarte illuminaties en rondingen.

Blauw

Elektrisch blauw is de nieuwste en opvallendste metallic ooit. Ontwikkeld vanuit de meest geavanceerde technieken voor metaalafwerking, waaronder Physical Vapor Deposition. Koperkleur speelt nog een rol, maar voortaan als finish, ondergedompeld in een blauwe glazuurfinish. Extreem.

Zwart

Fetisj. Glanzend zwart is favoriet, maar dan wel in een onderscheidende finish die speciaal voor Tom Dixon wordt gemaakt… een afwerking met een hint naar het glanzend zwart van weleer, zoals voor Japanse lakmeubels of in Bauhaus-interieurs. Zwart is er ook in glad, glossy zwart of in doorschijnende pigmenten aan de hand van coatings die voor een magisch effect zorgen.

Zilver

‘Space’, lichtgevend zilver is de volgende stap voor vernieuwende interieurs. Slank, reflecterend, als vlak of als detail, tot aan tafelpoten. Tom Dixons’ spel met rvs saat voor verlichting een nieuwe weg in. Gepolijst, geperforeerd en gevormd in tal van nieuwe styles. De nieuwe collectie van Tom Dixon is vanaf juni 2018 bij Co van der Horst verkrijgbaar. De items zijn onder meer opgenomen in het nieuwe Co Avantgarde Dept.

Tom Dixon

Tom Dixon creëert bijzondere interieurs die over de hele wereld toegang bieden om door iedereen ontdekt te worden. Tom Dixon heeft naam en faam verworven door buitengewone designs en materiaal-experimenten - onder andere met metaal en materiaaloppervlaktes die onderwater aangroeien.

Het merk heeft designhubs in New York, Hong Kong, Londen, Los Angeles en Tokio. Inmiddels bestaat het assortiment uit 600 exclusieve creaties. In meer dan 65 landen is de signatuur van Tom Dixon- materiaaltechnisch en sculpturaal toonaangevend - vertegenwoordigd. Tom Dixon (1959) ontwierp objecten en interieurs voor bijvoorbeeld Terence Conran, Jean Paul Gaultier, Romeo
Gigli, Ralph Lauren en Vivienne Westwood. Zijn designs zijn aangekocht door musea wereldwijd.

Het bekendste object van Tom Dixon is de spiegellamp ‘Mirror Ball’.

Reacties