Foto: press_2013//ikea-ledverlichting.jpg

IKEA verlicht de toekomst met led

Eindeloos veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van ledverlichting

IKEA verlicht de toekomst met led. Eindeloos veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van ledverlichting.

Led is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van verlichting. IKEA vertaalt deze mogelijkheden naar betaalbare en vernieuwende designs. Ledlampen zijn namelijk zo klein dat ze in ieder denkbaar lampdesign passen. Daarnaast geeft led een mooie constante hoeveelheid warm licht af, worden de lampen niet warm, gebruikt led tot 80 procent minder energie en gaat wel 20 jaar mee. IKEA biedt een grote en groeiende collectie ledverlichting zodat klanten thuis kunnen genieten van sfeervolle verlichting en tegelijkertijd energie kunnen besparen. Vanaf 2016 is er alleen nog maar ledverlichting te koop bij IKEA.

Overstappen op ledverlichting betekent niet dat je de complete lamp hoeft te vervangen. De LEDARE reeks van IKEA biedt verschillende ledlampen die geschikt zijn voor de meeste fittingen. Zo kun je de meeste lampen in huis eenvoudig veranderen in een ledlamp door alleen de lichtbron te vervangen. Bovendien lijken de led-lampen op traditionele gloeilampen, waardoor ze er zelfs onbedekt goed uit zien.

Zacht en sfeervol
De tijd van koud, wit licht is voorbij. Led-verlichting is de afgelopen jaren enorm in ontwikkeling geweest en geeft nu hetzelfde warme en sfeervolle licht als een gloeilamp. Met de ÅSUNDA tafellamp - verkrijgbaar vanaf februari 2013 - creëer je bijvoorbeeld een mooie en zachte uitstraling in verschillende ruimtes in huis. De lamp is het kleine zusje van de majestueuze vloerlamp uit de IKEA PS 2012 collectie.

LEKARYD tafellamp
Ook nieuw in februari 2013 is de LEKARYD tafellamp. Verkrijgbaar in rood, zwart of wit kunststof. De lamp lijkt op een schelp door de komvormige onder- en bovenkant die door een stang met elkaar verbonden zijn. De bovenkant kan naar boven en beneden bewogen worden.

Meer informatie: www.ikea.nl

Publicatiedatum: 9 december 2012

Reacties