Foto: 2016/Modern-Interieur-Lampen-Lampen-24.jpg

Hanglampen voor een modern interieur

Omdat een modern interieur werkt met strakke lijnen en patronen, is het van groot belang welke lamp je kiest voor boven de eetkamertafel of keukentafel.

Kies je een lamp met de verkeerde uitstraling, dan zal dat afbreuk doen aan de sfeer van het volledige interieur. Daarom heeft Lampen24.nl vier voorbeelden van passende moderne hanglampen op een rij gezet, zodat jij weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe lamp.

Eenvoudige vormgeving met moderne touch

In een moderne inrichting kan een simplistisch uitgevoerde hanglamp het verschil maken tussen eenvoud en overdaad. Ben je bang dat een overdreven creatief uitgevoerde lamp ‘too much’ is in jouw inrichting? Dan is een eenvoudige lamp als hanglamp Keith iets voor jou. Deze lamp past perfect in een moderne inrichting dankzij de egale belijning en de ledpanelen die gericht zijn op goede verdeling van het licht over de tafel. De uitvoering wordt gekenmerkt door het gebruik van grote oppervlakken glad geborsteld aluminium, wat deze lamp een robuuste en elegante uitstraling geeft.

Omgetoverd klassiek

Is de inrichting van je huis wat minimalistisch uitgevallen, dan kun je dit compenseren door gebruik te maken van een wat opvallender lamp. Hanglamp Mick bijvoorbeeld, is opvallend aanwezig in de ruimte. Hij doet denken aan een wat ouderwetsere lamp met verschillende lichtbronnen, maar dankzij de moderne make-over past deze lamp geweldig in een moderne inrichting. De vijf lichtbronnen zijn voorzien van LED-lampen die een warme uitstraling hebben, waardoor de lamp niet alleen gezellig en sfeervol is, maar ook nog eens bijzonder energiezuinig.

Hoe meer lampen, hoe meer vreugd

Nog een stapje verder op het pad van de moderne verlichting, zijn lampen die voorzien zijn van meerdere lichtbronnen waarvan je zelf de positie kunt bepalen. Een voorbeeld hiervan is hanglamp Mazie, waarbij je zelf zowel de hoogte van de lamp als de afstand tussen de lichtbronnen kunt bepalen. Van een vrij smalle, elegante lamp tot een breed uitgewaaierd oppervlak: met deze lamp kun je alle kanten op. Hierdoor past de lamp in vrijwel elke moderne inrichting.

Futurisme in glazen verpakking

Ten laatste komen we aan bij de echt futuristisch-moderne lampen. Deze lampen zijn hun tijd ver vooruit en doen soms denken aan science-fiction films die zich afspelen in de toekomst. Kijk bijvoorbeeld naar hanglamp Lauri, die dankzij de bijzondere glazen afwerking een typiscfuturistische look krijgt. Deze lampen passen perfect bij een moderne inrichting die nog nét de ‘finishing touch’ nodig heeft. Strakke belijning en minimalistische vormgeving maken deze lamp niet alleen zeer geschikt voor de woon- of eetkamer, maar ook voor hotels of restaurants.

Conclusie

Van een eenvoudige, bijna simplistische vormgeving tot een lamp uit de toekomst: in een moderne inrichting is bijzonder veel mogelijk op het gebied van verlichting. De twee factoren die boven alles van belang zijn, en waar vooral op moet worden gelet? Het te besteden budget en natuurlijk je persoonlijke smaak! Toch hopen we je met deze vier voorbeelden een goede richtlijn te hebben gegeven om aan de slag te gaan met de zoektocht naar jouw perfecte, moderne verlichting.

Reacties