Foto: 2017-11/verdwaling-trends-rietveld-licht-3.jpg

De 'ver'dwaling in trends...

Wat is hip en trendy en waar moet je als consument in mee het komende jaar?

Guido van Loon

Op diverse sites en via de bladen en tv komt er een enorm aanbod van nieuwe stijlen en trends binnen. De keuze en diversiteit is zo enorm; ik verdwaal en verstik…. Opvallend is echter dat de trends altijd net zo snel wisselen als ‘t weer en dat men niet aan grote veranderingen ontkomt wil je je nog een beetje trendy blijven voelen.

Kleuren variëren per jaar als de snelheid van een kameleon. Zelfs materialen wisselen geregeld, je zou er moedeloos van worden. Het vergt namelijk niet alleen tijd maar ook een gevulde portemonnee.

Wandverschuiving…

Zo zien we bijvoorbeeld een duidelijke verschuiving in de wandbekleding. Voorgaande jaren moesten de muren zo strak en liefst zo neutraal mogelijk. In 2015 werd er meer kleur aangebracht in menig interieur. Warme tinten, zachte tinten, opvallende tinten, niets was onmogelijk. Als we kijken naar de trends van 2016 kan men stellen dat drukke patronen in opkomst zijn. Patronen in natuurlijke materialen zoals leer, hout en breisels zijn in de behangwereld absoluut koploper.

Maar ook patronen met grote bloemen of planten / bomen print zijn hotter dan ooit. Hartstikke mooi hoor als je de plaatjes ziet maar toch een aardige onderneming om de strak gemaakte muren daadwerkelijk te plakken met drukke patronen en kleuren. Behangen is toch ook een vak apart, laten we eerlijk zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de aardverschuiving die er in menig interieur moet plaatsvinden wil men aan de muren kunnen gaan klussen. (Over het behoud van de huiselijke sfeer nog maar niet te spreken) Maar laten we ervan uit gaan dat het eindresultaat ook echt verbluffend is, geheel volgens de voorstelling, dan nog zal de trend weer zo snel verdwijnen als hij kwam. En daar zit je dan, in je natuurparadijs..

 

SP verlichting

Gelukkig zijn er ook andere opties voor een alleenstaande, minder handige klusvrouw. Zo ontstond er laatst het fenomeen SP verlichting. SP verlichting staat voor shadow projection verlichting. Door middel van een fraai, opengewerkt armatuur als hanglamp of tafellamp creëer je heel eenvoudig de mooiste projecties op de wanden van elk soort ruimte. Hoe drukker de lamp is qua structuur bewerking hoe grootser het effect! Qua projectie is er volop keus; van heel druk tot eenvoudig, van modern tot romantisch! Er zijn zelfs lampen waar men een stukje projectie terug vindt op plafond of vloer. Het effect hangt niet alleen af van de structuur van de lamp maar natuurlijk ook van de wanden. Ook de grote van de lamp heeft effect op het projectie bereik. Er zijn zelfs SP lampen verkrijgbaar om het toilet te voorzien van een schitterende projectie. De kleur van de muur maakt weinig verschil voor het resultaat. Een sfeervol en heel gezellig, trendy interieur zonder te veel rompslomp en stress.

  

Lichtpuntje

Het is niet realistisch om te denken dat het mogelijk is voor iedereen om maar mee te blijven gaan in de laatste interieurtrends. De SP lampen zijn echter een uitkomst en voor iedereen haalbaar. Goed betaalbare prijzen en weinig toestand in huis. De SP verlichting is daarom zeker toe te voegen bij de trends van 2016. Sterker nog, verlichting kan ons juist versteld doen staan als trendsetter in de toekomst omdat een nieuwe lamp juist zoveel impact heeft. Mocht je geïnspireerd zijn geraakt, of gewoon nieuwsgierig zijn geworden, kijk dan eens op de volgende site waar je een aanbod vindt in SP verlichting; rietveldlicht.nl.

Reacties