Betaalbare keramieken lampen in Dutch Design


Hoe verschillend interieurs ook zijn, keramiek geeft altijd een warme uitstraling.

Hoe verschillend interieurs ook zijn, keramiek geeft altijd een warme uitstraling.

Keramieken lampen in Dutch Design. En nog betaalbaar ook. Dat is wat Patrick Tummers van Lamp Atelier wil. In zijn ontwerpen kiest hij voor stijlvolle eenvoud mét een knipoog. Want er is immers al zoveel van hetzelfde. In zijn nieuwste ontwerp Amsterdam zijn op subtiele wijze de hoofdstedelijke grachtenpanden verwerkt. Een eigenzinnige lamp die, uiteraard in Nederland, met de hand is beschilderd.

 

Lamp Atelier ontwerpt lampen die warmte uitstralen en een zeker volume hebben. Keramiek is daarvoor een uitstekend materiaal. Bovendien vormt het vervaardigen van keramiek een prachtig, oud, Nederlands ambacht dat Lamp Atelier graag in ere wil houden. Tummers: 'We mogen echt trots zijn op wat we daarin als land hebben bereikt. Het prachtige materiaal waarvoor mensen vanuit het buitenland ons al jaren bezoeken, hoort ook gewoon in ons eigen interieur thuis. Maar dan natuurlijk wel met een moderne twist. En écht gemaakt in Nederland.'

Samenstellen naar eigen interieur
Ieder onderdeel van de lamp bij Lamp Atelier is apart te bestellen. Of het nu de lamp zelf, de kap, de voet of het snoer is. Zo is de voet bij model Balls onder meer te bestellen in ebben, beuken of bladgoud en wordt deze in kleur aangepast bij het keramiek. De kap is gemaakt van hoogwaardige stoffen naar keuze en de snoeren zijn afgewerkt met zijde, robuust katoen of een verfijnde metalen behuizing. Kortom, een lamp die design-minnend Nederland naar eigen interieur kan samenstellen.

Dutch Design naar eigen wens
Lamp Atelier zorgt er met zijn lampen op maat voor dat een keramieken lamp niet alleen in een klassiek interieur, maar ook in een modern of landelijk interieur past. 'Het is mijn doel te laten zien dat keramiek hoort bij ons land,' vertelt Tummers. 'En hoe verschillend onze interieurs ook mogen zijn, keramiek geeft altijd een plezierige, warme uitstraling.'

Bijzonder is ook de prijs. Vanaf 145 euro heeft de liefhebber al een lamp in Dutch Design, geheel naar eigen wens samengesteld.

Publicatiedatum: 31 januari 2012

Meer informatie: www.lampatelier.nl

AANBEVOLEN

VITA EOS Micro Lamp

De Vita EOS Micro is by far het schattigste lampje ooit. Een groots design voor ...

Met deze makkelijke tips koop jij straks altijd de juiste ledlamp

DE BESPAAR WEKEN: Eindelijk een duidelijke uitleg over het verschil tussen ledve...

De mooiste design verlichting

Een van de belangrijkste elementen in uw interieur is verlichting. Gewoonstijl h...

Haal daglicht naar binnen (woonkamer)

Woonkamers zijn vaak een van de grootste ruimtes is huis, al dan niet door een u...

5 verschillende woonstijlen en de perfecte hanglampen daarvoor

Handige tips die je helpen bij de zoektocht naar fantastische verlichting voor b...

Verlichting in je woonkamer: tips en trucs

Een overzicht van verschillende soorten verlichting en welke lampen je in huis m...

Advertentie