Ledstrips in de woonkamer

Van decoratieve led strips krijgt elk interieur een boost. Ze geven speelse en warme licht effecten. Led strips zijn duurzaam, stijlvol en hélemaal van nu!

Led verlichting in de woonkamer

Omdat we veel vragen krijgen over de toepassing van led strips behandelen we in een serie blogs telkens één ruimte binnen het interieur. In deze editie is dat een van de belangrijkste, gezelligste en warmste plekken van het huis: de woonkamer!

Led verlichting in combinatie met woonkamerkleuren 

Huiskamers hebben steeds vaker een of meerdere gekleurde muren. Trendy kleuren zijn bijvoorbeeld mosgroen, okergeel en navy blue. Overigens is ook de witte muur nog steeds populair. Voor een prettig aanzicht is het belangrijk om de kleur van uw led strips af te stemmen op de kleur van uw muur.

Realiseert u zich hierbij dat de combinatie van een verlichtingskleur en een gekleurd oppervlak vergelijkbaar is met het mengen twee kleuren verf. Als u bijvoorbeeld een rode RGB led strip gebruikt bij een kobaltblauwe muur zult u zien dat dit een rozige/paarsige lichtgloed als resultaat heeft. Wilt u een wittint gebruiken, dan zult u zien dat Warm Wit de kleur van de muur warmer maakt. Het deel van de muur dat het licht vangt zal dan een gelige gloed krijgen. Dit past heel goed als u een interieur heeft met koele tinten dat u wat warmer wilt maken. Een Warm Witte led strip kan tevens een retro effect bieden. Erg passend dus in een hippe vintage woonkamer met authentieke elementen. Bij Koud of Helder Wit maakt u het geheel juist frisser. Als u een moderne touch wilt toevoegen, kies dan dus voor Koud of Helder Witte led strips.

Led strip in plafond- of muurkoof

Als je een led strip plaatst in een muurkoof of plafondkoof resulteert dit in erg stijlvol verlichting. Het verlicht de woonkamer op een rustige manier. De originele lichtbron, de led lampjes, zijn niet zichtbaar. Dit geeft een zacht en diffuus licht effect. Onze led strips zijn per meter te koop met een maximum van 50, dus u kunt de lengte afstemmen op de ruimte. Indien u een tussenlengte wenst u de led strips zelf op maat knippen.

Led strips in een woonkamer kast 

Heeft u een mooi servies, een rij boeken of een verzameling die u in de spotlights zou willen zetten? Led verlichting is hiervoor een populair middel. U verlicht de objecten erg stijlvol waarmee ze helemaal tot hun recht komen. U kunt kiezen voor een led strip aan de achterkant, waarmee de hele vakken in de kast verlicht worden. U ziet op de rechtse foto dat glazen schotten door hun weerspiegeling een erg mooi extra licht effect geven. Tevens kunt u kiezen om de led strip vooraan onder de planken te plakken zodat de objecten zelf mooi worden verlicht.

Zelfgemaakte lamp met led strips

Het kost even, maar dan heb je ook wat. Hiernaast staan twee voorbeelden van prachtige zelfgemaakte lampen met led strips. De foto’s zijn ingestuurd door klanten. We zien een houten tafellamp gemaakt van een eiken balk waarin drie Warm Witte led strips op batterij zijn verwerkt, afgedekt met een led strip profiel. Deze is met stevige ijzeren kabels in het plafond verwerkt. Het geheel creëert een moderne, industriële look. Daarnaast ziet u een design lamp in Rietveld stijl: een houten staand frame rustend op een blok beton, met daarin een RGBW led strip die op de foto ingesteld staat Helder Wit. Zoals u ziet vormt Helder Wit een mooi contrast met een muur in aardetint.

Woonkamer decoratie verlicht met led strips

Een vierde idee om led strips in de woonkamer te verwerken is het verlichten van decoratie. Leuke voorbeelden ziet u bij de schilderijtjes en het grenen houten paneel waarachter onze klanten ledstrips hebben verwerkt. Bij de schilderijtjes gaat het om draadloze RGBW led strips zonder batterij. Een groot voordeel hierbij is dat je geen snoeren ziet. Het houten paneel is verlicht met Dual White led strips, waarmee je zowel Warm Wit als Koud Witte verlichting kunt instellen.