Foto: bes-led-verlichting

Goede verlichting is belangrijk!

We weten allemaal dat mooie verlichting je huis een gezellige, warme sfeer kan geven. Maar mensen vergeten vaak dat goede verlichting ook belangrijk is.

Door goede verlichting, in een fijne kleur, kun je je beter concentreren op je werk of op je hobby en daardoor kun je fouten en ongelukjes voorkomen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor in je huis, maar ook op je werkplek of in de garage en zelfs buiten!

Richt een goede werkplek in met goed licht

Er is al veel geschreven over het inrichten van een goede thuiswerkplek. Dat is natuurlijk niet vreemd, we hebben in de afgelopen periode allemaal zoveel mogelijk thuis gewerkt en zullen dat in de toekomst ook blijven doen. Waar het in de artikelen over gaat is over de plaatsing van je (elektrische hoog-laag) bureau en de keuze van de juiste bureaustoel. Maar het licht in het thuiskantoor wordt vaak vergeten

Je kunt een led paneel kopen bij www.besled.nl en dit paneel boven je werkplek plaatsen. Dat gaat het gemakkelijkst als je een systeemplafond hebt, maar je kunt ook kiezen voor de opbouw-variant. Zo heb je altijd helder licht boven je werkplek. En geen gedoe met geknipper en lawaai van die ouderwetse tl-lamp!

Een led paneel in je toilet

Ook in het toilet kun je heel goed een led paneel plaatsen. Je kiest dan bijvoorbeeld voor een led paneel 60x60 zodat je mooi helder licht in het toilet hebt. Je kiest hier, natuurlijk voor een led paneel met warm wit licht, je moet niet het gevoel krijgen dat je in een kliniek bent! Je kunt kiezen uit verschillenden kleuren en materialen armaturen. Zo kun je, zelfs in het toilet, zorgen voor stijlvolle verlichting die past bij de rest van de inrichting in het kleinste kamertje.

Gebruik ledverlichting bij het klussen

Als je dan besloten hebt om te gaan klussen in je huis, dan wil je wel goed licht. Goede verlichting tijdens het klussen zorgt voor een veiliger klusomgeving. Het is daarom verstandig om led schijnwerpers aan te schaffen. Deze kun je tijdens de klus gemakkelijk verplaatsen, ze worden namelijk niet heet, zoals de oude schijnwerpers. Zo kun je je werk altijd goed verlichten en kun je precies zien wat je aan het doen bent. Dat werkt toch een stuk fijner dan een geïmproviseerd peertje aan het plafond!

Geef je schijnwerper een tweede leven

Als je klaar bent met klussen, dan is de kans groot dat de schijnwerpers op zolder of in de schuur belanden. Eigenlijk is dat zonde. Kies daarom een schijnwerper waar je ook na de klus nog iets mee kunt. Gebruik de schijnwerper dan buiten om een mooie boom uit te lichten of bevestig deze, gecombineerd met een sensor, aan de garage. Zo heb je ook als het echt donker is toch licht zodra je je erf of pad op komt.

Reacties