Foto: 2020/woonkamer-luxe-uitstraling.jpg

Geef je woonkamer een luxe uitstraling in een handomdraai

We hebben vaak al een hele verzameling aan spullen in huis staan. Vind je het tijd voor een nieuwe look?

Het simpelweg verplaatsen van de decoratie die je al hebt kan meteen een hele andere uitstraling geven. Verzamel alles wat je in huis hebt staan. Terwijl je bezig bent met het verzamelen, kun je ook meteen een selectie maken van spullen die je eigenlijk niet meer gebruikt of niet meer mooi vindt. Geef alles een nieuwe plek. Zorg er wel voor dat je hier wat tijd voor vrij maakt, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je hebt. Probeer een aantal combinaties uit totdat je tevreden bent.

Aanpassingen woning

Als je de ruimte hebt, kun je er ook voor kiezen om de bank iets van de muur af te verschuiven. Je verwacht het niet, maar dit geeft een ruimtelijke uitstraling.

Probeer het eens!

Een luxe sfeer wordt vaak gecreëerd door het plaatsen van een paar grotere items. Deze items kunnen echt een wereld van verschil maken. Een paar grote hanglampen kunnen verschillende ruimtes een boost geven, denk aan de hal of aan de eettafel. Als je een mooie vaas hebt kun je die op een bijzettafeltje plaatsen zonder teveel poespas er om heen. Zo wordt meteen de blik naar de items getrokken wanneer iemand de ruimte binnenkomt.

Luxe uitstraling woonkamer

Een luxe uitstraling kan ook gecreëerd worden door te letten op kleine details. Heb je een boekenkast? Zorg er dan voor dat de boeken op kleur gesorteerd zijn. Of leg een mooi groot fotoboek op de salontafel. Dit geeft meteen een uitstraling van luxe. Ook het plaatsen van kaarsjes kan een enorm verschil maken. Een mooie bos bloemen kan ook meteen een hele verzorgde uitstraling geven aan je woning. Ga wekelijks langs bij de bloemist, zo help je ook nog lokale ondernemers.

Voor luxe decoraties en meubels kun je een kijkje nemen op dutchhomelabel.nl.

Reacties