Foto: Hanglamp-Hygge

Een hanglamp voor iedereen

De zomer is afgelopen. De donkere dagen zijn weer in aantocht. Na een paar maanden veel buiten te hebben gezeten, trekken we ons weer terug in onze huizen.

Dan kan het er maar beter een beetje gezellig zijn, toch? Wij hebben ons laten inspireren door onze noorderburen uit de Scandinavische landen, waar de winters guur, nat en donker zijn. Dat is waar “Hygge” vandaan komt. Hygge staat voor geborgenheid, gezelligheid en samen.

Hanglampen voor Hygge

Als je in jouw eigen huis een hygge sfeer wilt creëren is de verlichting een essentieel onderwerp. Te weinig licht en je voelt je somber. Teveel licht en je de gezelligheid is ver te zoeken. Niet voor niets gaan in kroegen tegen sluitingstijd alle lampen aan. Gasten zijn dan zo verdwenen.

Voor een Hygge woonklimaat moet het licht precies goed zijn. Een uitgebalanceerd spel van licht en schaduw, waar sommige stukken wat meer belicht worden dan andere. Hanglampen kunnen hieraan bijdragen. Neem de hanglamp Copenhagen. De Copenhagen oogt simpel-industrieel en ademt daarmee rust uit. Door het ontwerp schijnt deze hanglamp een cirkelvormig ligt. Perfect om een lichtaccent te leggen, bijvoorbeeld boven je eiken salontafel

Hanglampen kunnen ook dienen als belangrijkste lichtbron: dus niet zozeer om een accent te leggen, maar als het fundament onder je verlichtingsplan. Je kunt een hanglamp kwijt aan elk hoge plafond, maar ook boven de (eet) tafel of het bed. Eigenlijk op elke plek waar hij niet in de weg hangt.

De Furnings Angelique is een vintage ogende hanglamp, die perfect past boven de eettafel, of in de vide. Hoewel de makers bij deze hanglamp iets wilden maken voor een modern/industrieel interieur past hij wat ons betreft eigenlijk in elke interieurstijl.

Een hanglamp voor elk thuis

De twee hierboven genoemde hanglampen vormen slechts een (heel) kleine selectie uit de mogelijkheden. Op 99living.nl vindt je nog veel meer hanglampen. Voor elke stijl en elk budget. Kom eens langs en laat je inspireren.

Reacties