string(1) "a"

Deze type verlichting kun je nu installeren

De kans is groot dat je steeds vaker tegen het probleem van te weinig licht aanloopt. De dagen zijn grauw, druilerig en het liefste ga je niet naar buiten.

Guido van Loon 02 December 2021

In de ochtenden blijft het lang donker, maar ook ’s avonds is het buitenlicht snel verdwenen. Het wordt dus hoog tijd om nieuwe verlichting aan te schaffen en te installeren, zodat je de rest van de winterperiode niet in het donker hoeft te zitten. Daarnaast staat het ook gewoon extra gezellig, nietwaar? We geven je graag wat tips en inspiratie voor jouw volgende lichtplan.

Hang het op

Als je enkel een hanglamp hebt boven de keukentafel is het nu het moment om meerdere hanglampen uit te zoeken. Zo kun je een prachtige hanglamp uitzoeken voor boven de salontafel of voor boven een dressoir of sidetable wat je hebt staan. Misschien is dit niet de meest conventionele en voorkomende manier, maar dit staat ontzettend chic in je interieur. Zorg dat je een goede boor hebt die in het plafond kan boren zonder al te veel schade te veroorzaken, bijvoorbeeld Makita gereedschap. Dit zorgt ervoor dat jouw zware lamp voldoende grip heeft en niet naar beneden stuitert.

Zet ze neer

Tafellampen worden steeds populairder en unieker, maar ze hoeven echt niet enkel op tafel geplaatst te worden. Wat dacht je van een mooie tafellamp op je tv-meubel of op een plantenstandaard ergens in een donker hoekje? Het voelt wellicht wat onnatuurlijk om hier een lamp te plaatsen, maar als het eenmaal staat zal je verbaasd zijn over het gezellige effect! Tegenwoordig heeft verlichting niet enkel een praktische functie meer, maar kan het ook evengoed dienen als decoratie. Zo kun je helemaal losgaan wat betreft de uitstraling en stijl van je lampen, om deze vervolgens bij te laten dragen aan je interieur.

Op bijzondere plekken

Lampen en verlichting hoeven echt niet enkel in de traditionele vorm opgehangen te worden. Zo kun je ook verlichting strips onder je meubelen bevestigen, waardoor het een futuristische en moderne look krijgt. Zo kun je een lichtstrip achter je televisie bevestigen, waardoor de muur erachter goed verlicht wordt. Of een lichtstrip in de keuken, waardoor het volledige aanrecht goed zichtbaar is en je ook nog eens verschillende kleuren licht kunt instellen. Zo maak je de verlichting niet alleen functioneel, maar ook nog eens een stuk leuker!

 

Reacties