Paper Games behangcollectie van Sacha Walckhoff voor Graham & Brown

Voor haar 75-jarig jubileum ontwikkelde het Britse behangmerk Graham & Brown samen met ontwerper Sacha Walckhoff een nieuwe collectie genaamd Paper Games.

26 Januari 2021

Het is een speelse en kleurrijke behangcollectie die is geïnspireerd op een rage in de 18e eeuw, toen de kunst van het papierknippen werd gebruikt om portretten en landschappen te maken in een Chinese silhouetstijl. Sacha Walckhoff en Graham & Brown hebben deze techniek toegepast om grafische ontwerpen van bloemen en bomen te produceren die zowel vrolijk als eigentijds zijn.

Paper Games

De Paper Games collectie viert de kunst van het papier snijden. In Groot-Brittannië inspireerde de kunst van het papierknippen de beroemde Wedgwood ‘Jasperware’ decors. In de 19e eeuw creëerden bergbewoners in Zwitserland tijdens de lange winteravonden landschappen van het Pays-d'Enhaut met uitgesneden zwart papier.

Met behulp van deze voorouderlijke kunst van het papierknippen heeft ontwerper Sacha Walckhoff een collectie gecreëerd om de betekenis voort te zetten waar Graham & Brown zijn geschiedenis en internationale reputatie op heeft gebouwd.

Deze collectie, zowel verfrissend als origineel, kan in veel verschillende interieurs worden geïntegreerd met kleuren als antraciet, vanille en een vleugje paars. Graham & Brown levert bijpassende verfkleuren die het interieur tot in het detail afmaken en een fraaie mix & match realiseren.

Er zijn vier dessins te weten Partyland, Magical Forest, Hide and Seek en Secret Mountain. Deze kunnen in diverse bijzondere kleuren worden uitgevoerd. Denk hierbij aan saffraangeel, bijzondere blauwtinten en poederachtig roze. Voor grafische patronen is er een combinatie van zwart en wit, dat zich beperkt tot de stilistische benadering van Sacha Walckhoff. Het resultaat kenmerkt zich in hele verassende kleurcombinaties.

Prijs: € 90,- per rol.

Reacties