Foto: wandklok bamboe Alessi

Bamboe: beestig mooi

Éen meter per dag. Zo snel kan bamboe groeien. Na vier à vijf jaar kun je de plant kappen.

En dan heb je een bikkelhard, stevig materiaal, waar je allerlei moois van kunt maken. Een duurzaam alternatief voor onze inheemse soorten die pas na vijftig of honderd jaar kapklaar zijn.

Tijd voor bamboe

Het Italiaanse designmerk Alessi vervaardigt zijn producten regelmatig met dit materiaal, zoals de wandklok Raggiante (zie foto hierboven). Ontwerper Michele De Lucchi geeft de voorkeur aan natuurlijke materialen, zoals bamboe, die door de jaren heen transformeren en zelfs verbeteren.

Exotisme

De zwevende bamboeblaadjes maken van Bambou een lichtvoetig dessin. Ooit al afgereisd naar Thailand, Vietnam of China? Dan brengt deze print je elke dag terug naar die exotische oorden. Bambou onderscheidt zich een beetje van de andere dessins: het behang is namelijk afgewerkt met een vleugje flock en metallic inkt.

Accent in bamboe

Een subtiel, natuurlijk accent aan de muur. Daar zorgt schakelmateriaalspecialist Niko voor met zijn Niko Pure bamboo. Gloednieuw is deze variant in donkere bamboe, die inspeelt op de exotische jungletrend en de hang naar meer donkere interieurs met tactiele accenten in het algemeen.Snijden maar

Stevige snijplank van bamboe. Met groef en twee ingewerkte roestvaststalen schaaltjes. Handig voor het opvangen van vleesjus en restjes.

 

Snijtafel

Handige snijtafel met snijplank op 81 cm hoogte. Ideale bijzettafel om ingrediënten te snijden of om barbecuebenodigdheden op te plaatsen.

 

Reacties