Het allermooiste behang: hier vind je tips, trends en lekker veel inspiratie!

Zin in een nieuw behangetje? Lees dan heel snel verder, want de trends van 2019 zijn om je vingers bij af te likken, zo mooi.

Sandra van Koningshoven 21 Mei 2019

foto boven: Creative Lab Amsterdam

Behang met leuke prints

Persoonlijk word ik heel gelukkig van een rustig interieur met strak gestuukte muren. En als die strakke muren dan ook nog eens lekker fris wit of lichtgrijs zijn geschilderd, doet mijn hart nog een extra rondedansje. Ik ben namelijk nogal druk van mezelf, dus mijn interieur moet rust uitstralen: daar word ik zelf dan ook weer rustig van.

Daarom kijk ik al 15 jaar - want zo lang wonen wij al in onze bungalow - overal in huis tegen dezelfde muren aan. Elke kamer is namelijk wit en grijs geschilderd. Mooi, maar wel een beetje saai. Ik vind het de hoogste tijd voor wat nieuws: tijd voor hip behang met een leuke print!

001-Gimmii-Studio-Ditte-fotobehang-behang-tips-trends
foto: Gimmii.nl

Welk behang is hip en trendy?

Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie, kwam ik erachter dat er heel veel leuke trends zijn. Zo veel, dat ik het moeilijk vind om te kiezen. Er is namelijk prachtig behang met bloemen, met vrolijke dieren en zelfs behang met een foto van een prachtig kunstwerk verkrijgbaar. En voor de liefhebbers van een urban jungle in huis, is er behang met de mooiste botanische prints.

Al een beetje nieuwsgierig? Lees dan gauw verder, want ik laat je hieronder de mooiste voorbeelden zien.

Behang met bloemen

Met bloemenbehang kun je werkelijk alle kanten op. Je kunt kiezen voor een groot gebaar en je muur laten behangen met een afbeelding van geschilderde bloemen. Maar dat moet je natuurlijk wel durven.

Hou je van vrolijk? Kies dan voor behang met felle kleuren en grappige bloemenillustraties. Rustig en sereen, kan natuurlijk ook. Zie de laatste foto hieronder: prachtig geschetste bloemen op een witte achtergrond. Hoe mooi!

1-De-Behangwinkel-bloemen-fotobehang-behang-tips-trends
foto: debehangwinkel.nl

2-Behangsite-bloemen-Pip-Studio-Eijffinger-behang-tips-trends
foto: debehangsite.nl

3-Eenig-Wonen-bloemen-zwart-wit-fotobehang-behang-tips-trends
foto: eenigwonen.nl

Behang met dieren

Dat kinderen van dieren houden, is geen nieuws. In elk kinderboek, op elke pyjama en in elke speelgoedwinkel vind je altijd wel vrolijke dieren. Dat er behang moest komen voor kinderkamers met daarop lieve, grappige en stoere dieren, is dus een logisch gevolg.

Maar ook volwassenen mogen weer ouderwets genieten van leuke dierenprints. En daar ben ik persoonlijk heel blij mee, want ik ben gek op dieren. En gelukkig valt er qua behang dan heel veel te kiezen: vogels, leeuwen, luipaarden en zelfs zebra’s… Je ziet ze echt overal.

4-Photowall-bloemen-zwart-wit-fotobehang-behang-tips-trends
foto: photowall.nl

5-Creativelab-dieren-jungle-fotobehang-behang-tips-trends
foto: creativelabamsterdam.com

6-Karwei-Studio-Claas-dieren-jungle-fotobehang-behang-tips-trends
foto: karwei.nl

Een urban jungle op je muur

Een van de leukste trends op dit moment, vind ik wel deze. Want hiermee verander je je interieur tot een heuse groene oase: lekker natuurlijk en vooral harstikke hip. Je creëert een urban jungle door gebruik te maken van veel planten in huis, posters met groene prints en vazen in de vorm van cactussen.

En als je echt een statement wilt maken, versier je één van je muren met behang met een urban jungle thema. Inspiratie nodig? Hieronder vind je drie hele mooie voorbeelden!

7-Creativelab-urban-jungle-fotobehang-behang-tips-trends
foto: creativelabamsterdam.com

8-GrahamBrown-urban-jungle-fotobehang-behang-tips-trends
foto: grahambrown.com

9-muralswallpaper.com-urban-jungle-fotobehang-behang-tips-trends
foto: muralswallpaper.com

Een kunstwerk als behang

Meester Aan De Muur is een hele fijne trend die je steeds vaker ziet in de Nederlandse woonkamers. Logisch ook, want het is supergaaf! Je muur wordt behangen met een enorme afbeelding van een kunstwerk van ’s werelds grootste kunstenaars.

Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een supergrote afbeelding van de Nachtwacht, een portret, een landschap of een prachtig stilleven. Voor welke je ook kiest: je maakt meteen een statement: dit is waar jij van houdt!

10-Jacketti-meester-aan-de-muur-kunst-fotobehang-behang-tips-trends
foto: jacketti.nl

11-MuurMeesters-meester-aan-de-muur-kunst-fotobehang-behang-tips-trends
foto: muurmeesters.nl

12-Walldesign56-meester-aan-de-muur-kunst-Rembrandt-fotobehang-behang-tips-trends
foto: Walldesign56.com

Begrijp je nu wat ik bedoel? Er is zo ontzettend veel leuk behang verkrijgbaar, dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Echt alles is mooi! Ik denk dat ik voor de urban jungle trend ga, of iets met dieren. Want van die laatste word ik altijd heel vrolijk.

Welke vind jij het mooist?

Soorten behang

Naast oneindig veel soorten prints, wordt behang van heel veel verschillende soorten materialen gemaakt. Zo heb behang dat makkelijk schoon te maken is, duurzaam behang en behang dat heel makkelijk zelf aan te brengen is. Guido dook de wondere wereld van behang in en zocht alles voor je uit. Lees hier zijn artikel waarin hij uitlegt welke soorten behang er allemaal zijn.