Arte & Moooi: een rendez-vous in Tokyo

Na het brullende succes van het Museum of Extinct Animals, kruisen de wegen van Arte en Moooi met de Tokyo Blue-collectie elkaar opnieuw.

27 Januari 2020

Het Indigo Macaque-design is het startpunt voor een collectie met vijf buitengewone muurbekledingen op basis van uiteenlopende technieken, zoals denim en inlegwerk. De prachtige en veelzijdige Japanse natuur en cultuur leiden je van badende makaken naar het mysterieuze Tokyo Blue.

Indigo Macaque

Het patroon op de Indigo Macaque-muurbekleding toont een vrolijke sce?ne van makakenfamilies tijdens hun favoriete bezigheid: ontspannen baden in de warmwaterbronnen aan de voet van de Japanse bergen. Indigo Macaque is een denim textielmuurbekleding met gekleurd borduurwerk.

Rendezvous Tokyo Blue


Dit levendige dessin, gedrukt op een zachte en fluweelachtige stof met denimtexturen, neemt ons mee naar een weelderig bos vol beweging en betovering. Makaken in traditionele kimono's wandelen over de fluwen bladeren van een rijk en exotisch bloementapijt.

Shoji Blossom


Symbolische kersenbloesems en rechte lijnen lijken op de minimalistische uitstraling van de Japanse shojischermen. Tegenover het sterke contrast van de roze tinten op het doorzichtig washipapier straalt deze monotone, 3D-muurbekleding, vervaardigd uit denim of vervilte wol, rust uit.

Lucky O's


Overlappende O’s, gecree?erd met inlegmozai?ek van houtfineer, lijken op rollende golven in de oceaan. Het klassieke seigaihapatroon op deze unieke muurbekleding symboliseert geluk, kracht en veerkracht.

Tie-Tami

Trakteer je ogen op de rijke en veelzijdige kleurenpracht van een spectaculaire zonsondergang. Deze jute- en raffiamuurbekleding, een eerbetoon aan de klassieke Japanse oplossing voor vloerbedekking met geweven tatamimatten, geeft ons abstracte wolken, die langzaam voorbijdrijven terwijl de dag zachtjes in de nacht overgaat.

 

Reacties