Foto: muren-huis-inspiratie

3x tips om de muren in de woonkamer op te leuken

Nu het officieel herfst is en de winter ook al bijna voor de deur staat, proberen we massaal de gezelligheid in huis te halen.

Guido van Loon

De zomerse zonnestralen kunnen we niet dagelijks meer verwelkomen, wat betekent dat onze huizen grauwer en minder gezellig ogen. Daar moet direct verandering in komen! Het is tijd om de dekentjes, kaarsen, gezellige verlichting en mooie planten in huis te halen, zodat we de winterdip dit jaar lekker overslaan. Naast deze losse decoraties kun je ook de muren in huis eens aanpakken. We geven je graag drie tips om je muren direct op te leuken!

Verlichting op de muur

 

Zijn jouw muren niet zo mooi meer, waardoor je ze het liefst volhangt met decoraties of er een kast voorzet? Je zal toch echt die muren aan moeten pakken. Haal alles wat je aan de muur gehangen hebt weg en bekijk deze kritisch. Gaat deze het redden met een nieuw verflaagje of kun je beter een stucadoor inhuren om de muur volledig aan te pakken? Wanneer deze er weer netjes uitziet kun je aan de slag met verlichting, want dat kan je donkere woonkamer vast wel gebruiken. Hang een mooie wandlamp op die licht schijnt om je frisse muur en daarnaast bijdraagt aan de sfeer in je interieur.

Een gezellig behangetje

 

Wil je een speelse touch geven aan je interieur zonder direct al je meubelen te vervangen? Dat kan! Door een gaaf behang uit te zoeken kun je je woonkamer volledig transformeren. Kies voor een variant die past bij jouw persoonlijkheid en welke goed staat bij de meubels die je nu in huis hebt staan. Dit kan een druk behang zijn of een behang met een elegant printje. Zo haal je direct meer kleur in huis en tegelijkertijd extra sfeer.

Zwevende planken

 

Als je nog veel decoraties, mooie boeken, planten of andere items tentoon wilt stellen, kun je mooie wandplanken installeren. Hier kun je van alles opzetten om ze extra aandacht te geven in je interieur. Plaats ze speels onder en naast elkaar, zodat het niet te statisch wordt. Dit geeft een ontzettend luchtige uitstraling in vergelijking met een kast. Pas wel op dat je ze niet te vol zet, anders oogt het snel rommelig en verliezen de planken hun kracht.

 

 

 

Reacties