Foto: 2022/wonen-nl-sierkussen.jpg

Van een huis naar een thuis

Wanneer je naar een nieuwe plek verhuisd, wil je het richten en het als thuis aan laten voelen.

12 September 2022

Maar wat doe je als je huis al is ingericht? Het is niet moeilijk om van een bestaande ruimte een persoonlijk toevluchtsoord te maken, het kost alleen wat moeite.

Voeg nieuwe sierkussens toe

De beste manier om wat nieuw leven in huis te brengen is door meer kussens toe te voegen, zoals de kussens van Gek op kussens. Een goede vuistregel is om minimaal één sierkussen per persoon in huis te hebben. Dit kan variëren, afhankelijk van de grootte van je huis en hoeveel kamers je wilt aankleden. Het is ook belangrijk om een ??verscheidenheid aan kleuren en texturen te gebruiken, zodat ze er niet allemaal precies hetzelfde uitzien of perfect bij elkaar passen. Probeer verschillende vormen en patronen uit om te zien wat voor jou het beste werkt. Zorg ervoor dat het kleurenpalet in elke kamer samenhangend blijft, zodat niets onsamenhangend of misplaatst aanvoelt.

Vervang de binnenkussens

Als je een paar sierkussens in je woonkamer hebt, is de kans groot dat de binnenkussens van je kussens aan vervanging toe zijn. Je kunt een binnenkussen kopen die past bij je comfort voorkeuren.

Open de ruimte

Het eerste dat je kunt doen om je huis als een thuis te laten voelen, is door de ruimte te openen. Dit betekent dat je onnodige meubels verwijderd die geen doel dienen. Als je er echter geen afstand van wilt doen en de ruimte toch groter wilt laten lijken, probeer dan meer vensters en lichtbronnen toe te voegen. Je kunt ook spiegels toevoegen, omdat deze meer licht reflecteren en de kamer helderder doen lijken. Gebruik vloerkleden of karpetten in plaats van meubels om een ??gebied af te bakenen.

Maak ontwerpbeslissingen op basis van je levensstijl

Voordat je ontwerp beslissingen gaat nemen, moet je nadenken over wat voor soort levensstijl je wilt en hoe je huis dit kan ondersteunen. Is het een hectische? Komen er veel vrienden langs? Komen en gaan je kinderen altijd van school, sporttrainingen en speelafspraakjes? Zorg er dan voor dat de woning functioneel is en voor iedereen gemakkelijk te betreden is. Is je leven rustiger dan dat? Mensen die alleen of in kleine gezinnen wonen, brengen meer tijd in de woonkamer of keuken door dan in andere delen van het huis. Misschien wil je deze kamers inrichten met extra opbergruimte, zodat ze gezellig en functioneel aanvoelen.

Reacties