Foto: somfy tahoma

Somfy TaHoma werkt nu ook met Sonos

Somfy TaHoma in toekomst ook compatibel met IFTTT en Amazon Alexa

De Somfy TaHoma, het smart home-systeem van Somfy, is vanaf vandaag ook compatibel met Sonos en voorbereid op compatibiliteit met Amazon Alexa. In de komende weken zal ook IFTTT worden toegevoegd. Deze functionaliteiten komen bovenop de bestaande samenwerkingen met merken zoals Velux, Philips Hue, Honeywell en Hitachi.

“Wij blijven ernaar streven om onze klanten meer wooncomfort en gemoedsrust te bieden, elke dag opnieuw. Daar passen deze nieuwe functionaliteiten perfect bij. Vanaf vandaag is TaHoma compatibel met Sonos, binnen een paar weken ook met IFTTT en zodra beschikbaar in de Benelux, ook met Amazon Alexa. Op die manier wordt de Somfy TaHoma nog meer toegankelijk voor iedereen met interesse in smart home”, legt Mark Pekelharing, Smart Home Marketing Manager bij Somfy, uit.

Vanaf vandaag: Sonos
Somfy TaHoma is vanaf nu compatibel met alle Sonos-speakers, inclusief de nieuwe Sonos One. Dankzij het toevoegen van Sonos, het draadloze Home Sound System, aan de Somfy TaHoma kan je huis met één druk op de knop in de juiste sfeer komen: rolluiken gaan naar beneden, licht wordt gedimd en de perfecte playlist start.

Gebruikers kunnen scenario’s ontwikkelen in Somfy TaHoma en deze linken aan het geluidssysteem van Sonos. Pekelharing: “Zodra je bijvoorbeeld wakker wordt, gaan de rolluiken omhoog en begint je favoriete playlist te spelen. Allemaal automatisch. Tegen de tijd dat je in de badkamer komt, is deze ruimte al lekker warm en staat je favoriete ochtendshow aan. En wanneer je vertrekt, druk je gewoon op je ‘Ik vertrek’-scenario en gaat het Sonos-systeem uit en het alarm aan.”

Begin december: IFTTT
Later dit jaar zal Somfy TaHoma ook beschikbaar zijn in het IFTTT-platform. IFTTT (If This Than That) is een gratis website en app die verschillende webdiensten, applicaties en connected-producten met elkaar verbindt, waardoor gebruikers allerlei acties kunnen automatiseren en méér kunnen doen met hun favoriete toepassingen. De dienst werkt al samen met meer dan 500 apps, diensten en toestellen, waaronder Philips Hue, Dropbox, Google, Nest, Twitter, Fitbit, BMW en Slack. Dankzij de samenwerking wordt Somfy TaHoma compatibel met alle diensten en producten beschikbaar op IFTTT, met eindeloos veel mogelijkheden voor eindgebruikers tot gevolg.

“Ook hier kunnen gebruikers bepaalde scenario’s instellen. Als het alarm afgaat op je smartphone, dan kan Somfy TaHoma’s ‘Goedemorgen’-scenario starten en gaan bijvoorbeeld de muziek aan en de rolluiken open. Als je auto in de buurt van je huis komt, dan kan Somfy TaHoma het ‘Open de garagepoort’-scenario starten. Als er regen voorspeld wordt, dan kun je het Somfy TaHoma ‘Regen’-scenario starten en gaat je zonwering omhoog”, aldus Pekelharing.

Zodra beschikbaar in de Benelux: Amazon Alexa
Amazon Alexa is nog niet beschikbaar in de Benelux, maar zodra dat wel het geval is, zal de Somfy TaHoma ook met je stem te bedienen zijn. De Amazon Alexa is een speaker die via stem te bedienen is, waarmee je muziek kunt afspelen en waaraan je ook vragen kunt stellen.

Zodra Amazon Alexa beschikbaar is in Nederland, hebben gebruikers geen smartphone meer nodig om de Somfy TaHoma te bedienen. Zodra men het ‘Goedemorgen’-scenario wil starten, dan kan dat gewoon hardop aan Alexa gevraagd worden.

TaHoma is verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van €349.

Reacties