In & Outdoor Shutters

Kwaliteit is voor Alverne de belangrijkste factor bij de keuze van het assortiment. Maar waaraan herkent u deze kwaliteit?

In & outdoor shutters

Kwaliteit is voor Alverne de belangrijkste factor bij de keuze van het assortiment. Maar waaraan herkent u deze kwaliteit? Ons inziens zijn de volgende aspecten van belang:

Kwaliteit ShutterUP

De shutters die Alverne onder eigen merk ShutterUP verkoopt, worden geproduceerd bij Triple Shutters. Kwaliteit is voor Altradi de belangrijkste factor bij de keuze van het assortiment. Maar waaraan herkent u deze kwaliteit? Ons inziens zijn de volgende aspecten van belang:

Stabiliteit
De panelen van ShutterUP shutters krijgen stabiliteit door de stevige, ouderwetse pen en gatverbinding. Zouden er schroeven gebruikt worden, dan is dit veel minder stabiel en gaat de verbinding na verloop van tijd vaak uit elkaar staan.

Kromtrekken
Selectie van het beste hout voorkomt het kromtrekken van ShutterUP shutters. Het hout moet voldoende tijd krijgen om te drogen. De fabrikant zal niet ‘economisch’ zagen, maar letten op de nerfrichting van het hout. Dat levert meer afval op, maar betere panelen. Spanningsvrije montage levert uiteindelijk shutters van hoge kwaliteit.

Lakwerk
De lak die gebruikt wordt voor ShutterUP shutters is een krasbestendige, Pu Lak aangebracht in meerdere grond- en afwerklagen. De lak heeft een UV filter om verkleuring zoveel mogelijk tegen te gaan.

Scharnieren
Door degelijke opdekscharnieren en stabiele ovaalvormige verzonken inbouwscharnieren worden ShutterUP shutters op een stevige manier bevestigd.

Garantie
Alverne geeft 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuring van ShutterUP shutters.

Onderhoud
U kunt de shutters zo vaak u wilt afnemen met een zacht statisch doekje of swiffer, bij voorkeur droog en zonder reinigingsmiddel. Als u de shutters met een tilterstokje bedient, kunt u de shutters het beste aan de achterzijde van het paneel afstoffen, zodat u geen last heeft van het bedieningssysteem. De shutters kunnen ook met een vochtig doekje afgenomen worden, maar wij adviseren u dit zo min mogelijk te doen en er in ieder geval voor te zorgen dat het doekje goed uitgewrongen is. Voeg bij voorkeur geen of een zeer mild schoonmaakmiddel aan het schoonmaakwater toe.