Zó berg jij je schoenen stylish op

Voor onze kleding hebben we handige opbergsystemen, maar schoenen vaak slingeren rond. Zonde, door je schoenen stylish op te bergen, heb je meer overzicht.

Guido van Loon 06 November 2020

Je kent het wel. Het seizoen verandert van zonnig festivalweer in druilerig herfstweer. Helaas, maar het is weer tijd om je zomerschoenen vaarwel te zeggen. De meeste mensen hebben ergens een arsenaal aan schoenen in de gang of onder in de kast liggen. En het oog wil ook wat. In dit artikel geven we je een aantal ideeën om je schoenen op een mooie manier te presenteren.

Weinig werk, veel resultaat

Je schoenen sorteren op seizoen is natuurlijk de eerste stap. Heb je weinig kastruimte? Berg dan alle schoenen, die je voorlopig niet draagt, op in bijvoorbeeld een koffer of reistas. Je schoenen rangschikken op kleur, ziet er al direct veel beter uit. Wanneer je hoge hakken met de hiel naar voren zet, oogt dit een stuk rustiger. Plaats je schoenen soort bij soort naast elkaar. Dus; hoge hakken bij hoge hakken en met laarzen, platte schoenen en sneakers doe je hetzelfde. Heb je hoge laarzen? Je houd ze mooi door er laarzenspanners in te plaatsen. Zo voorkom je direct dat je laarzen inzakken en het leer beschadigt. Gebruik schoenspanners voor leren herenschoenen.

Gebruik je creativiteit

Er zijn allemaal opbergsystemen voor schoenen verkrijgbaar. Vaak om in je kledingkast te hangen of om op de vloer te plaatsen. Veel leuker is het om je mooiste schoenen te laten zien. Bevestig bijvoorbeeld vierkante plankjes, in een V-vorm onder elkaar aan de muur. Laat ongeveer 25 centimeter ruimte open tussen elke V-vorm. Op elke “V” zet je een paar schoenen. Of ken je die houten decoratieve ladders, bedoeld voor handdoeken? Perfect om je hakken aan op te hangen! Gebruik je liever schoenendozen? Gebruik dozen met een venster, of plak een foto van elk opgeborgen paar op de voorkant van de doos. Je sneakers hang je op aan je kledingrek door de veters om de stang te strikken.

Oude schoenen? Help het milieu

Na al dit reorganiseren, heb je vast wel een paar oude schoenen die je niet meer draagt. Je kunt ze simpelweg in de prullenbak gooien, maar beter is je schoenen een tweede leven te bieden. Nike biedt een mooi initiatief. Wanneer jij je oude schoenen bij de Nike winkel inlevert, doen ze mee in het Reuse-a-shoe programma. Het materiaal van jouw oude schoenen wordt gebruikt in een nieuw product. Het maakt niet uit welk merk schoen je inlevert. Zo lang het maar geen nette schoenen, laarzen en slippers zijn of schoenen met studs. Ontvang je liever geld? Maak dan online een afspraak met Texcollect.nl. Zij halen je schoenen bij je op en betalen € 0,20 cent per kilo. Dat is nog eens lekker opruimen.

Reacties