Tips voor thuiswerkenden

Beginnen wanneer je wil en geen uren meer in de file staan.

25 Januari 2019

Voor veel mensen is het dé ultieme werkplek: je eigen kantoor aan huis. Maar hoe kun je nu je kantoor het best en meest efficiënt inrichten? Bekijk hieronder een aantal tips!

Bureaus

Het hart van elk kantoor is het kantoor bureau. Hier breng je een groot deel van je tijd aan door en daarom is het belangrijk dat het de juiste grootte en hoogte heeft. Verstelbare bureaus stellen je in staat om afwisselend zittend en staand je werk te doen, waardoor je minder snel last zult krijgen van RSI-klachten. Wanneer je mensen ontvangt in je kantoor, is een vergadertafel een uitkomst. Daaraan heeft iedereen voldoende bewegingsruimte en plaats om bijvoorbeeld papieren of een laptop op te plaatsen.

Stoelen

Net als bij een bureau is de keuze voor de juiste kantoorstoel van groot belang. Ergonomisch zitten houdt je klachtenvrij. Kies daarom voor een stoel die helemaal op jouw lichaam afgesteld kan worden. Denk hierbij aan een verstelbare rugleuning, zitdiepte en armleuningen. Hoewel ze misschien minder gebruikt zullen worden, geldt hetzelfde natuurlijk ook voor de bezoekersstoelen. Uiteraard wil je dat je gasten comfortabel kunnen zitten, zonder dat ze bij een langer gesprek last krijgen van hun rug.

Kasten

Om je kantoor opgeruimd te houden, kun je kiezen uit verschillende opbergmogelijkheden. Een ladeblok van Vink Lisse is bij uitstek geschikt om vlakbij of zelfs onder je bureau te plaatsen. Zo heb je altijd de belangrijkste spullen binnen handbereik. Op kantoor heb je al snel een aardige stapel papieren bij elkaar en dan is een kantoorkast een uitkomst. Je hebt ruimte genoeg om alle verschillende soorten formulieren, documenten en correspondentie op te bergen en houdt zo het overzicht. Hoewel tegenwoordig veel administratie digitaal bewaard wordt, zijn ze toch nog steeds onmisbaar: archiefkasten. Hierin berg je eenvoudig je afgehandelde zaken met bijbehorend papierwerk op. Voor lopende zaken zijn er de hangmappenkasten. Hierin passen de speciale A4-hangmappen, waar je snel en eenvoudig formulieren en documenten in kunt stoppen en uit kunt halen.

Praktische extra’s

Kasten zijn onmisbaar, maar wellicht zijn ze niet groot genoeg voor ál jouw kantoorbenodigdheden. Voor grotere attributen en voorraden zijn kantoorstellingen toch nog net even iets handiger. Voor waardevolle documenten en voorwerpen is het dan weer raadzaam een kluis aan te schaffen. Zo zijn ze beveiligd tegen diefstal en brand.

De juiste kantoorinrichting inspireert je en laat je efficiënt en comfortabel werken. Het is dan ook zeker de moeite waard je te verdiepen in de mogelijkheden, zodat ook jij van je werkplek een praktische, aangename en productieve omgeving kunt maken.

Reacties