string(1) "p"
Profielfoto van Wastoren.nl
Wastoren.nl
Hendrik ter Kuilestraat 5b, 7547BB Enschede
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Op afspraak -

Tips voor jouw ideale wasruimte

Het inrichten van de wasruimte is populair. Niet alleen voor het aanzicht, maar vanwege het prettiger werken en optimaal benutten van je vierkante meters.

Wastoren.nl

En hoe makkelijker jij het jezelf maakt, hoe leuker het klusje wordt. Zelfs de was doen!

Get inspired

Het visualiseren van de wasruimte van je dromen is wat ons betreft dé manier om tot het perfecte eindresultaat te komen. Laat je inspireren op Pinterest, knip inspirerende plaatjes uit magazines… alles om een goed beeld te vormen van jouw wensen en stijl. Natuurlijk denk je hierbij niet alleen aan de praktische indeling van je ruimte. Ook details zoals de kleur op de muur en de finishing touch met accessoires zijn heel bepalend voor het eindresultaat. Heb je het beeld compleet? Dan is het tijd voor de volgende stap: het uitzoeken van een passende kast voor jouw laundry room! Wil jij een kleine ruimte optimaal benutten, kies voor een kast waarin de wasmachine en droger boven op elkaar staan. Ga je voor de ideale werkhoogte, dan is een verhogende kast de oplossing. Hierbij staat de wasmachine op stahoogte. Zo hoef je dus nooit meer te bukken! Je kunt deze oplossingen eventueel aanvullen met verschillende opzetkasten, zodat je elke centimeter van je wasruimte optimaal benut. Wat is jouw ultieme opstelling?

Praktische zaken

Bij het bouwen van een wasmachine kast komen ook technische aspecten kijken. Denk aan veiligheid, ergonomie, maar bijvoorbeeld ook aan het aansluitpunt van de wasmachine. Zit deze op de goede plek? Iets wat snel vergeten wordt en je mooie plannen aardig in de war kan gooien. Maar dat gaat jou na het lezen van dit verhaal niet gebeuren!

De ideale wasruimte

Wat ons betreft voldoet een goede wasruimte aan een aantal basisvoorwaarden:
- De wasmachine/droger staat op de juiste hoogte, zodat je niet meer hoeft te bukken of op je tenen hoeft te staan
- De hoogte is precies zo dat je een wasmand onder je apparatuur kwijt kunt. Dit werkt wel zo prettig
- De aansluitingen van de wasmachine plaats je altijd achter de kast, zodat deze netjes om het kraantje heen gebouwd kunnen worden
- Vergeet de ventilatie niet: er komt immers veel warmte en lucht vrij tijdens het wassen/drogen
- Een goede wasmachine kast is gemaakt van vochtbestendige materialen, mocht je onverhoopt een keer lekkage hebben
- Safety first: kijk of vraag altijd naar een keurmerk i.v.m. productaansprakelijkheid. Dat is een must!

De oplossing: de wasmachine kasten van Wastoren

Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan om een wasmachine kast te maken, maar dat is nog een aardige klus. En vergeet niet: je hebt de rest van je huis ook nog in te richten! Maak het jezelf dus makkelijk en kies voor de slimme oplossingen van onze wasmachine en wasdroger kasten. Op www.wastoren.nl vind je op maat gemaakte oplossingen. Van een grote wasruimte op zolder tot een klein kamertje: er is altijd een kast voor jouw wasruimte! Uiteraard zijn al onze kasten ontworpen met oog voor de ideale werkhoogte, ventilatie en het absorberen van trillingen. Sterker nog: onze kasten zijn hiervoor als enige meubel gecertificeerd. Kwaliteit en veiligheid gegarandeerd dus!

Hulp bij samenstellen

Wij helpen je graag vrijblijvend om de best mogelijke opstelling te vinden voor jouw ruimte. Om dat zo goed mogelijk te doen hebben we wel wat informatie van je nodig. Geef op onze website aan wat de afmetingen zijn van de muur waar je kast tegenaan komt, welke machines je in de kast wilt plaatsen en of je ze op elkaar of naast elkaar wilt hebben. Wij kunnen dan met je meedenken en samen komen we tot de beste oplossing voor jouw ruimte!