Tips voor de allereerste bezichtiging van jouw woning

Huizen vliegen als warme broodjes over de toonbank en daardoor lijkt dit misschien wel hét perfecte moment om jouw woning aan te bieden.

Guido van Loon 27 Juni 2022

Helaas betekent deze huizenmarkt niet dat je niet meer je best hoeft te doen om een huis te verkopen. Want ondanks de krapte op de huizenmarkt zijn mensen (gelukkig) nog altijd kritisch. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je woning snel te verkopen. Dat begint niet alleen bij het inschakelen van een makelaar, maar ook bij het werk daarna. Want hoe kun je het huis voorbereiden op die allereerste bezichtiging? Die eerste indruk moet goed zijn. Met de volgende tips moet dat zeker lukken en sleep je die koper binnen mum van tijd binnen.

Creëer een huiselijk gevoel

Het is meerdere keren gebleken dat kijkers het fijn vinden als een woning huiselijk aanvoelt. Het is immers niet altijd gemakkelijk om door het ‘skelet’ van een geheel ander interieur en jouw eigen stijl heen te kijken. Daarom is het prettig dat het er wel warm, knus en bovenal gezellig voelt. Dat doe je op heel veel verschillende manieren. Zet bijvoorbeeld een bos pioenrozen in de vensterbank. Dat zorgt dat de aanblik bij binnenkomst al veel uitnodigender is.

Je kunt er ook voor kiezen om iets meer tijd uit te trekken tijdens het treffen van voorbereidingen en zelfs een cake of lekkere appeltaart te bakken. Alleen de geur al zorgt voor een extra huiselijk gevoel. Zet ook alvast bordjes klaar zodat ze zelf kunnen ervaren hoe het is om een hapje te eten in hun ‘nieuwe keuken’. Nog een voordeel is dat je afloop van de bezichtiging vast zelf ook nog iets lekkers kunt proeven.

Ruim op

Het is lastig om de grootte van een ruimte te beoordelen als deze volstaat met prullaria. Wanneer de kasten bomvol liggen en er zelfs nog wat vieze kopjes op het aanrecht of de salontafel staan. Het is daarom belangrijk om een extra huiselijk- en ruimtelijk gevoel te creëren door simpelweg wat op te ruimen. Neem een paar uur voor de bezichtiging even de tijd om de grootste rommel op te ruimen.

Het is niet alleen belangrijk om op te ruimen, maar ook goed om even een doekje door het huis te halen. Dan ruikt het huis niet alleen een stuk frisser, maar nodigt deze ook veel meer uit om bekeken te worden.

Verwijder persoonlijke elementen

De meeste kijkers hebben er moeite mee om de privacy van de woning van iemand anders te schaden. Het voelt best ongemakkelijk om bij iemand binnen te kijken. Iemand die je helemaal niet kent. Je kunt het een stuk gemakkelijker maken door persoonlijke elementen zo veel mogelijk te verwijderen. Denk aan fotolijstjes en knutsels en tekeningen van de kinderen.

Extra tip: reserveer één kast om hier prullaria in op te bergen. Zo hoef je niet iedere bezichtiging vol paniek een plekje te zoeken voor je spullen en dingen die je nog niet weg kan doen, maar plaats je het simpelweg in de kast. Deur dicht en niemand die hierin kijkt.

 

Reacties