Foto: Saaie-woonkamer-Fleur-hem-op-met-deze-items

Saaie woonkamer? Fleur hem op met deze items

Als je het de gemiddelde Nederlander vraagt, zal hij of zij zeggen dat ze een wat saaie interieurstijl in huis hebben.

Guido van Loon

Dit komt grotendeels doordat ons nuchtere volk niet ‘te gek’ wil doen wat betreft uitpakken in het interieur, maar af en toe mag dat heus wel. Vind jij ook dat je een saai interieur hebt, voornamelijk in de woonkamer? Lees dan snel de volgende tips om je woonkamer direct op te fleuren door een paar kleine aanpassingen te doen. Wellicht zit er een tip tussen waar je nog nooit aan had gedacht!

Een gave wandkast

Als je meer opbergruimte in huis kunt gebruiken is het een goed idee om een wandkast te plaatsen in een lege hoek. Een bijzondere wandkast kan echt een verschil maken in je woonkamer, zeker als je er eentje kiest met meerdere open vakken. Hier kun je vervolgens allerlei items ter decoratie plaatsen, waardoor je de kamer direct opfleurt. Probeer de wandkast qua stijl te matchen met de rest van je interieur, zodat je een mooi geheel creëert.

Een mooi tv-meubel

Een televisiemeubel kan de zithoek echt maken of breken. Als deze te groot is verzwaar je direct de volledige ruimte, maar een te klein televisiemeubel zorgt ervoor dat je zithoek weinig impact maakt. Kies een meubel wat goed past bij het formaat van je televisie en de afstand naar de bank, zodat je echt een fijne zithoek krijgt. Door een bijzonder exemplaar uit te kiezen til je de rest van je woonkamer direct naar een hoger niveau.

Grote spiegels in bijzondere tint

Je mag best wat experimenteren met spiegels in huis. Maar weinig mensen gebruiken spiegels ter decoratie, terwijl ze meerdere functies kunnen vervullen. Ze maken veel ruimtes namelijk een stuk lichter, ruimtelijk en chiquer door de reflectie van licht. Om de boel wat specialer te maken kun je het beste kiezen voor spiegels in een bijzondere tint. Denk hierbij aan goud of brons, waardoor je woonkamer direct een stuk luxer oogt.

Een expressief vloerkleed

Een uitgesproken vloerkleed kan een saai interieur transformeren naar een interieur met designerlook. Stel dat je vrij neutrale meubelen hebt uitgekozen, zonder bijzondere vormen of kleuren. Plaats hier een felgekleurd vloerkleed tussen en de volledige ruimte krijgt een upgrade. Kies vooral een vloerkleed dat de aandacht vraagt tussen de rest van je meubelen, zodat deze niet onopgemerkt in de kamer ligt. Vloerkleden met drukke prints zijn tegenwoordig trouwens ook erg trendy, dus laat je er niet van weerhouden om deze neer te leggen.

Bijzondere verlichting

Verlichting is meer dan alleen maar licht. Het kan namelijk ook een ontzettend decoratief effect hebben op je woonkamer. Kies bijzondere kroonluchters uit voor boven de eettafel of zithoek, zodat je niet alleen meer licht in de kamer krijgt maar ook meer decoratie. Een lichtbron hoeft ook geen saai gloeilampje meer te zijn, maar kan ook een gave ledlamp met bijzonder lichtdraad zijn. Laat je inspireren in meerdere woonwinkels om je verlichting zorgvuldig uit te zoeken.

Reacties