Rust bewaren in de woonkamer: zó pak je het aan

Je wilt veel spullen kwijt in de woonkamer. Van meubels tot accessoires. Wellicht ook andere spullen; speelgoed voor je kinderen of hobbybenodigdheden.

Guido van Loon 09 December 2021

Hoe voorkom je dat het rommelig en druk wordt in huis? Met déze tips kun je de rust bewaren in de woonkamer.

Stijlvolle en minimalistische meubelstukken

 

De meubelstukken vormen toch wel het belangrijkste onderdeel van de woonkamer. Er zijn verschillende meubelstukken te vinden, en ze zijn allesbepalend voor de look en feel in de kamer. Om de rust te bewaren, ga je voor stijlvolle meubelstukken met een doordacht design. Kies voor meubelstukken zonder poespas. Je kunt maar beter bij de moderne, minimalistische stijl blijven, waar elegante meubels in het straatje passen. Denk aan de bank! Met een Rolf Benz bank zit je goed: de stijlvolle designs met een moderne afwerking staan beeldig en vallen op, maar ogen altijd subtiel. Naast de Rolf Benz bank zijn er uiteraard nog meer meubelstukken om voor te kiezen. Denk aan een sierlijke houten tafel, een strakke bijzettafel en chique eetkamerstoelen. Zo komt alles netjes samen.

Rustgevende kleuren

 

De kleuren in huis spelen een belangrijkere rol dan je misschien denkt! Als je voor felle kleuren kiest, of veel verschillende kleuren samenbrengt, ziet je woonkamer er al gauw chaotisch uit. Hoe gezellig het ook staat, je kunt toch beter voor rustige kleuren kiezen. Dit geldt met name voor de meubelstukken die je in huis haalt. Ga bijvoorbeeld voor een Rolf Benz bank in grijs of bruin. Haal tafels en andere houten meubels in een natuurlijke kleur in huis. Tegelijkertijd zit je goed met netjes afgewerkt hout, dat er niet te robuust uitziet. Zo oogt je woonkamer zelfs optisch groter, als je voor elegante details kiest! Welke rustgevende kleuren kun je selecteren voor accessoires? We denken aan donkergroen, diepblauw, beige en zand. Dat staat altijd.

Weinig spullen in de woonkamer

Heb je enorm veel spullen in de woonkamer staan? Of het nu om veel meubels of om veel accessoires gaat: ga eens kritisch na wat er weg kan. Hoe voller je woonkamer staat, hoe drukker het er oogt. Daar word je niet gelukkig van! Je beleeft namelijk meer plezier aan de woonkamer als je er tot rust kunt komen. Heb je echt al die fotolijstjes nodig? Worden alle eetkamerstoelen regelmatig gebruikt? Wil je niet wat minder planten in de kamer hebben staan? Om maar wat voorbeelden te noemen! Minimaliseren is een kunst, en je kunt er best even de tijd voor nemen. Gooi niet alles weg, maar geef het bijvoorbeeld aan vrienden of breng het naar de kringloop.

Natuurlijke elementen in huis

De meubels en accessoires die je wél laat staan, kun je in een duidelijk karakter uitkiezen: laat natuurlijke elementen terugkomen in huis. Dit brengt rust! We hadden het eerder al over hout – van een houten tafel tot een houten kast. Ga verder voor accessoires van rotan of bamboe, zoals een opbergmand of wanddecoratie. Kies voor sierkussens van linnen, een jute vloerkleed en een stoffen lampenkap. Het matcht ook nog eens beeldig bij elkaar! Je raakt er niet op uitgekeken.

Hoe voorkom je dat het rommelig en druk wordt in huis? Met déze tips kun je de rust bewaren in de woonkamer.

Reacties