array(3) { ["scheme"]=> string(5) "https" ["host"]=> string(11) "blokvorm.nl" ["path"]=> string(36) "/portfolio_page/woonhuis-1-te-gouda/" }
Partner

Blokvorm Architectuur

Blokvorm Architectuur staat voor ontwerpen in de breedste zin van het woord. Multidisciplinair ontwerpen, van deurkruk tot complexe gebouwen en van kunstwerken tot meubels

Roomdivider 

Roomdivider met haard en tv meubel

Opdracht:
Ontwerp een leefruimte met een duidelijke routing en maak duidelijk onderscheid tussen de verschillende functies binnen deze ruimte. Waar mogelijk voorzie de woonkamer van een openhaard en creëer sfeer en huiselijkheid .

Om de juiste maatverhouding in de woonkamer terug te brengen was een permanente ingreep noodzakelijk. Mede door de wens van een openhaard was de oplossing snel gevonden. Breng de juiste maatverhouding binnen de woonkamer terug door middel van een ‘roomdivider’. De juiste maatverhouding is belangrijk om een huiselijk gevoel te ervaren. Een ‘roomdivider’ in combinatie met een tunnelhaard is vervolgens midden in de woonkamer geplaatst. Hierdoor ontstaat interactie tussen de woonkamer en de eetkamer en kan in beide ruimten genoten worden van het vuur in de tunnelhaard.

De ‘roomdivider’ loopt aan de bovenkant en onderzijde niet door tot de vloer en het plafond. De openruimte zorgen voor luchtigheid en interactie tussen beide ruimtes. De openruimte aan de onderzijde wordt tevens gebruikt om haardhout op te bergen. Aan weerzijden van de wand zijn TV meubels geplaatst en bovenop de wand een opbergruimte voor boeken, hierdoor is een multifunctionele eyecatcher ontstaan.

Meer lezen over
'Roomdivider '?

meer van deze professional

Veranda landelijke stijl

Uitbreiding villa met veranda in landelijke stijl met a...

Compleet vernieuwd interieur showroom

Renovatie van de showroom waardoor een compleet nieuw i...

Maatwerk design TV meubel

Maatwerk  design TV meubel ontworpen door Blokvorm...

Toon alle 10 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.