Zelf aan de slag met polycarbonaat


Polycarbonaat is een mooi materiaal dat zijn weg heeft gevonden naar het interieur. Het is een vorm van kunststof die eruitziet als een glasplaat.

Polycarbonaat heeft een aantal van de voordelen van glas, zoals het feit dat het doorzichtig is. Het heeft echter niet de nadelen. Het breekt niet snel, kan grote gewichten dragen, is flexibel en makkelijk te bewerken. Je kunt er dus van alles van maken. Wij vonden vier prachtige projecten waarbij mensen zelf aan de slag gingen met polycarbonaat!

1. Roomdivider van polycarbonaat

De handige klusser van de foto hierboven heeft een roomdivider gemaakt van polycarbonaat. Het is een houten framewerk waar polycarbonaat platen op maat tussen zitten. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het veel lichter is dan glas. Je zou ook van glas nooit zelf zo’n wand kunnen maken, terwijl elke handige klusser deze prachtige roomdivider van polycarbonaat zou kunnen maken.

Bron: www.melaniemorel.com

2 . Kunststof ruimte / kas
Heb jij nog wat ruimte over op je dak, in je tuin of op je balkon? Dan maak je van polycarbonaat een extra ruimte bij je huis! Hij is heel geschikt als broeikas voor je planten, maar je kunt er ook in de warme maanden in werken. Als hobby- of klusruimte kan een polycarbonaat ruimte ook goed dienen, al is de isolatie natuurlijk niet optimaal. Je kunt de platen gewoon op maat bestellen, zoals bij kunststofplatenshop.nl. Dan ben je in een middagje klussen klaar met je nieuwe ruimte of kas.

Bron: www.mymodernmet.com

3. De zijkant van de trap
Een dichte trap kan zorgen voor een wat benauwd gevoel. Heb je de trap in de gang zitten, dan wordt de ruimte ook meteen een stuk kleiner. Het is dan een goede oplossing om de trap dicht te maken met polycarbonaat. Dit geeft een veel opener effect, omdat het licht erdoorheen komt. De gang lijkt ruimer en de trap is wel gesloten, maar veel minder benauwend.

Bron: www.dezeen.com

4. Meubels van polycarbonaat
Heb je een minimalistische inrichting en ben je op zoek naar gave meubels? Als je een beetje handig bent, maak je ze gewoon zelf! Kijk maar eens naar deze stoel van stevig polycarbonaat. De stoel is haast onzichtbaar en de zwarte rand geeft een grappig effect. Kies bij het maken van meubels wel voor minimaal 1 cm dikte, want anders is het meubel niet stevig genoeg.

Bron: www.behance.com

Polycarbonaat is gaaf spul waar je allerlei dingen van kunt maken. Het kent heel veel verschillende toepassingen, ook in het interieur. Met een beetje creativiteit en handigheid kun je het gewoon zelf maken. Het is wel het handigst als je de platen op maat besteld, want het zagen van polycarbonaat kan soms lastig zijn. Je kunt er alles van maken, van meubels of moodboards tot een hele serre. Wil jij inspiratie opdoen voor leuke ideeën met polycarbonaat? Hier vind je nog veel meer inspiratie!

AANBEVOLEN

Kosten verhuisbedrijf 2018

Binnenkort verhuizen en wil je weten wat de kosten daarvoor zijn als je een bedr...

Wat kost een woningontruiming?

Wil je je woning/bedrijf laten ontruimen? De inboedel op laten kopen of zijn er ...

Een supermooi ingericht huis, maar dan wel lekker goedkoop!

DE BESPAAR WEKEN: Wekelijks tips voor een hip interieur door te hergebruiken - D...

12 x luieren op de lekkerste daybeds voor binnen en buiten

Het maakt niet uit of je voor een daybed, loungebed, chaise longue of ligbed ki...

Interieurontwerp

Renovatie woonhuis

Dit is de makkelijkste manier om zelf een stoel of poef te stofferen

DE BESPAAR WEKEN: Tips om zelf een stoel op te knappen: snel een frisse oppepper...

Advertentie