Foto: /282614.jpeg

Woonprogramma NEO: multimediale elementen

Techniek stijlvol en onzichtbaar weggewerkt.

Techniek stijlvol en onzichtbaar weggewerkt.

Het is vrijdagavond, het is troosteloos weer en er is niets te beleven: een perfecte gelegenheid om de week af te sluiten met je lievelingsfilm. Losliggende kabels van het homecinema systeem, hinderlijke luidsprekerboxen of andere apparatuur moeten dan geen optische 'stoorzenders' zijn. Meubelproducent hülsta levert hiervoor het nieuwe woonprogramma NEO, waarmee alle techniek aan het oog wordt onttrokken. Luidsprekers zijn onzichtbaar weggewerkt door stoffen bekleding en losliggende kabelbundels worden voorkomen door onopvallende kabeldoorvoeringen.

Eén van de hoogtepunten uit het programma is het Mediapaneel, dat in drie verschillende breedten wordt geleverd. Het paneel kan een variëteit aan apparatuur herbergen, zoals een flatscreen dat -afhankelijk van de draagarm- in alle richtingen kan worden bewogen. Kabels zijn dankzij speciale doorvoeringen onzichtbaar weggewerkt achter het wandpaneel.

Sideboards, lowboards, vitrines, maar ook het Mediapaneel en andere elementen van het NEO woonprogramma zijn volledig af te stemmen op de persoonlijke smaak. De elementen zijn naast of op elkaar te stapelen of te hangen. De lakkleuren wit, grijs en cacao voor de elementen worden afgewisseld met accenten in natuureiken, amberboom of kernnoten. Extra nadruk kan worden gegeven met smaakvolle lichteffecten, glasoppervlakken of sprekende hoogglanslakken.

Perfect geluid
Liefhebbers van muziek kunnen een soundsysteem in het nieuwe meubel integreren, inclusief intelligente bediening voor alle aangesloten apparatuur, twee luidsprekers en een afstandsbediening. Die laatste kan ook worden gebruikt voor de iPod of iPhone waarvoor een speciaal dockingstation beschikbaar is. Via Bluetooth kunnen muziek en video’s van computers of opslagmedia worden afgespeeld.

Naast alle techniek is er volop ruimte voor fantasievolle decoratie: individueel te plaatsen legplanken bieden ruimte voor pronkstukjes, zoals vazen, beelden of andere kunstwerken. Ook de Blu-ray-speler of spelcomputer kunnen hier worden geplaatst. Nog fraaier is het om deze apparatuur op een extra tableaubodem in één van de NEO-schuifladen te plaatsen.

Onzichtbaar weggewerkt
Met de tableaubodems wordt de bergruimte in de schuiflade aanzienlijk groter. Zo kan de CD- of Blu-ray-verzameling overzichtelijk worden opgeborgen in een speciaal opbergsysteem en kan de CD- of Blu-ray-speler daarboven onzichtbaar worden geplaatst.
Liefhebbers van eersteklas geluid hoeven zich geen zorgen te maken over hun subwoofer. Hiervoor is een elementbodem met uitsparing leverbaar zodat de subwoofer aan het oog wordt onttrokken zonder in te leveren op geluidskwaliteit. Net als bij het Mediapaneel kan ook het NEO-lowboard worden geleverd met meervoudige stekkerdoos, waarop verschillende apparaten kunnen worden aangesloten. Alleen zichtbaar is de centrale schakelaar, die geraffineerd is opgenomen in het bovenblad en waarmee alle apparatuur gelijktijdig kan worden uitgeschakeld.

Meer informatie: www.huelsta.nl

Publicatiedatum: 1 mei 2012

Reacties