Foto: kaluza-erik-griffioen.jpg

Woonmodetrend Metal Worker: sterk staaltje duurzaamheid

Een stoer interieur lijkt de droom van menig man: een stevige en geometrische vormgeving, sterke materialen en veel metalen. Ook menig vrouw zal deze winter overstag gaan voor de voordelen en schoonheden van een

Duurzaamheid, functionaliteit en metaal als favoriet materiaal zijn namelijk belangrijke eigenschappen van Metal Worker, het Nieuwe Wonen.

Duurzaam, met een rauw en blauw randje

De perfectie van imperfectie is bij woonmodetrend Metal Worker een belangrijk uitgangspunt: gerecyclede, vintage, beschadigde, geschuurde, gescheurde en verkleurde objecten en accessoires zorgen voor een rauw randje en tonen aan dat dit onverwoestbare interieur kan incasseren. Deze woonstijl draagt duurzaam design hoog in het vaandel, maar laat ruimte voor eigen creativiteit en vindingrijkheid. Eigen creaties geven het stoere interieur een persoonlijk en uniek karakter, zoals die oude industriële lamp en de ‘open kast’ van drie op elkaar gestapelde hondenkooien. Letterlijk ijzersterke buitenmeubelen doen het binnen ook goed in combinatie met een warme vacht of plaid. Zorg wel voor een juiste balans en investeer in bijvoorbeeld een duurzaam kunstwerk of designobject, zoals de Transformer van studio Re-Creation: een metalen sculptuur gemaakt van een auto waar de ontwerpers geen afscheid van konden nemen. Naast een stevige vormgeving en metaal als belangrijkste materiaal, is er op een bescheiden manier aandacht voor kleur. Blauw is de belangrijkste trendkleur deze winter, in combinatie met zwart, wit, antraciet en metallics als koper, aluminium, staal, brons en roest in mat of glans. Door metaal te combineren met zachte, maar stoere en duurzame materialen zoals een kleed van bamboe, is het aangenaam vertoeven voor zowel man als vrouw.

Transform your life!

Een nieuw onverwoestbaar interieur dat tegen de elementen opgewassen lijkt. Duurzaam in alle opzichten: verantwoord geproduceerd én gemaakt om een leven lang mee te gaan. De internationale design-boodschap luidt: ‘We moeten onze levensstijl transformeren om onze planeet en toekomst te behouden!’ Woonmodetrend Metal Worker presenteert een nieuwe kijk op interieur met een focus op oerdegelijke, maar hedendaagse meubelen. Pionier op dit vlak is Piet Hein Eek, die met zijn roestvrijstalen afvaltafel laat zien hoe mooi hergebruik kan zijn. Metalen eetkamerstoelen zijn er in nieuwe vormen en zien er ondanks de koele kleuren en materialen vaak verrassend gezellig en huiselijk uit, zoals de stoelen Straw van Blå Station, Ivy van Emu en de Navy chair, een designklassieker uit 1944 van Emeco. Een tweedehands industriële lamp verrijkt de sfeer en een kamerbreed tapijt in jeansblauw zorgt voor het nodige comfort.

Geometrie

Geometrische vormen, metalen (buiten)meubelen, een fotografisch behang met een stadse dynamiek: de architectonische uitstraling van de woonmodetrend Metal Worker is een feit. Stevige kleuren als zwart, grijs en blauw worden in allerlei combinaties doorgevoerd. De metalen schommelstoel Kaluza is ontworpen door Erik Griffioen en in een gelimiteerde oplage van 25 exemplaren gemaakt. De Sputnik salontafel van Sander Mulder is geïnspireerd op Origami technieken en wordt uit een plaat aluminium gefreesd en vervolgens handgevouwen tot zijn uiteindelijke hoekige vorm. Tapijt Tivoli, gemaakt van 100% bamboe, zorgt voor de nodige verzachting in dit ogenschijnlijk harde interieur.

Maliënkolder

Maliënkolder was de redder in nood voor menig ridder. De van honderden metalen ringetjes gemaakte body protector heeft eeuwenlang bescherming geboden tegen speren en pijlen. Vertaal dit sterke ontwerp naar een stoel en je hebt de Paulistano van Objekto, met een zitting van maliënkolder. De metalen buitenfauteuil van Emu is binnen net zo mooi en praktisch en sluit naadloos aan bij woonmodetrend Metal Worker. Met een vachtje erin staat hij vorstelijk in de ruimte, comfortabel en ijzersterk. Het vloerkleed van ontwerper Ron Arad is een vertaalslag van een digitaal tweedimensionaal beeld naar een driedimensionaal oppervlak. Met verschillende hoogtes en scheve randen doet het denken aan een onafgemaakte puzzel.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties