Foto: 271182

Hülsta: onderscheidend in kwaliteit en veelzijdigheid

Wie een smaakvolle inrichting met hoogwaardige meubels weet te waarderen, is bij hülsta precies aan het goede adres.

Wie een smaakvolle inrichting met hoogwaardige meubels weet te waarderen, is bij hülsta precies aan het goede adres.

De moderne hülsta meubels gaan tientallen jaren mee en genieten wereldwijd bekendheid als dé kwaliteitmaatstaf voor systeemmeubels.

 

Of het nu gaat om een modern loft, een traditionele jaren-20 woning of een gezinswoning met tuin - de meer dan 50 programma's bieden het maximum aan mogelijkheden voor inrichting van iedere woonomgeving.

De huidige generatie stelt hoge eisen aan individualiteit en flexibiliteit. Deze begrippen inspireerden de vindingrijke producent tot het ontwikkelen van een meubelsystematiek die oneindig kan worden doorgezet en zich leent voor individuele, wandhoge inrichting én maatwerk-interieurrenovatie. Het bijbehorende patent hiervoor werd al in 1960 verleend. Regelmatig breidt hülsta het assortiment uit met nieuwe woonprogramma's en features, zoals recent bij de klassieker MULTI-FORMA. Dit intelligente kastensysteem werd uitgebreid met inloopkast- en nisoplossingen en innovatieve designelementen. De inventiviteit van de internationale onderneming is groot: circa 220 patenten staan op naam van hülsta vermeld.

Wooncomfort met raffinement
De revolutionaire push-to-open techniek maakte handgrepen op de frontpanelen van kasten overbodig en bood daarmee de mogelijkheid voor sterk geaccentueerde ontwerpconcepten. Daarnaast richtte de aandacht zich op het voorkomen van hinderlijke geluiden, zoals het hard sluiten van schuifladen of deuren. Dat wordt bereikt met gedempte scharnieren en zachtsluitende laden die zorgen voor rust en vloeiende bewegingen. Hoogglanzend en slijtvast zijn de meubels met Ever-Laktechnologie. Dankzij de hoogglanslak met maximale krasbestendigheid, blijven de meubels nagenoeg onbeschadigd.

Duurzaamheid met traditie
Geen roofbouw op de natuur, geen milieubelastende grondstoffen in de woning -duurzaamheid staat sinds decennia hoog in het vaandel bij hülsta. Daarom ontving het bedrijf in 1996 voor haar gehele assortiment de Blaue Engel, de Duitse variant van het Nederlandse Milieukeur. De vooruitstrevende bedrijfsfilosofie stelt mens en milieu centraal bij de ontwikkeling van producten. Het gebruik van energiezuinige ledverlichting is daar een voorbeeld van. Het hout dat voor de meubelen wordt gebruikt, is afkomstig van gecontroleerde partijen en wordt zorgvuldig geselecteerd. Het onmiskenbare karakter, de kwaliteit en de levendigheid -van massiefhout en fineer- worden in alle fasen van de verwerking zorgvuldig behouden. Door een zorgvuldig beheerst productieproces, loopt het houtnerfpatroon harmonieus over de afzonderlijke meubelfronten. Op die manier ontstaat een individueel meubel dat stijl, functie en levendigheid op een unieke manier combineert.

Woonconcept op maat
Voor de individuele inrichting van de woning biedt hülsta een kosteloze ontwerpservice. Ook voor kleinere kamers en ruimtes die voor meer hoofdbrekens zorgen, zoals kamers met schuine daken en nissen, ontwikkelen de interieurontwerpers van het bedrijf een passend meubelconcept.

Publicatiedatum: 19 augustus 2011

Meer informatie: www.huelsta.nl

Reacties