Foto: 2018/wiemer-02.jpg

Amsterdamse avantgarde op internationaal niveau

Co van der Horst onthulde op de Salone del Mobile in Milaan zijn eerste creatie i.s.m. STUDIOPEPE.

Het tafelobject WIEMER, de 001 van een compleet nieuwe collectie - in Nederland vervaardigd door Solid Nature. De WIEMER heeft nu zijn plek gevonden in de presentatie bij Co van der Horst.

De WIEMER is in alle opzichten en van alle kanten een ongekend ontwerp. Allereerst is hij ontworpen door STUDIOPEPE en speciaal vernoemd*. Het blad van de tafel is gecreëerd uit een unieke plaat Pink Onyx en de afwerking is ‘gehoned’.

Het blad heeft twee uitsparingen voor de inleg van travertin en onyx (Onice Veluto Extra) waardoor er een optisch effect ontstaat. De poot, met een raw finish, loopt door en is zichtbaar in het bovenblad. Verder heeft WIEMER bijzondere poten en uiteraard nog veel meer details.

Co van der Horst werkt intensief samen met STUDIOPEPE, het designduo Arianna Lelli Mami en Chiara Di Pinto. Zij worden momenteel tot de wereldtop van interieurdesign gerekend.

WIEMER COLLECTION

De WIEMER Collectie is vernoemd naar ‘moeders kant van het familiebedrijf’ Co van der Horst. Een betekenis van Wiemer is ‘beroemde vriend’. De Wiemer Collectie is een hommage aan Loes van der Horst-Wiemer (1939-1991).

WIEMER Table 001

Een unieke mix van materiaal, vorm, kleur en textuur Ontwerp, STUDIOPEPE

De robuuste ronde poot steekt optisch door het bovenblad. De poot is uit een massief blok gehouwen en vervolgens vervaardigd in de ‘3D machine’. Met deze machine is iedere denkbare vorm te zagen. Voor de poot is gebruikgemaakt van Onyx Veluto Extra. Er is gekozen voor een zogenaamde ‘raw finish’.

De getrapte poot is gemaakt van 3 cm. dik travetin en steekt eveneens optisch door het bovenblad. De afwerking is ook hier ‘raw finish’.

De twee rechthoekige poten zijn gemaakt van gepolijst marmer Ocean Grey Marble. Het blad is gemaakt van een bijzondere plaat Pink Onyx. De afwerking is ‘gehoned’. In het blad z?n twee uitsparingen gemaakt met behulp van een waterjet voor de inlaat van travertin en onyx.

Maatvoering 150 x 150 x 72 cm (BXDXH)

Verkoopprijs € 35.000

Reacties