Maak je interieur compleet met de juiste kleur en materialen

Het belangrijkst in een interieur is kleur en materiaal. De hele look en feel van een ruimte verandert als je een andere kleur of een ander materiaal kiest.

29 November 2019

Wil je je huis (deels) herinrichten? We vertellen over verschillende kleuren, materialen en de mogelijkheden die je hebt.

Materialen in huis

Niet alleen de kleur, ook het gebruikte materiaal is belangrijk voor de sfeer in een kamer. Zo is natuursteen heel chic in de badkamer. Nadeel is dat het koud aanvoelt. Hout als aanrechtblad is ook erg mooi, vooral als je een landelijke look wilt. Let wel op: hout is kwetsbaar. Doordat het vrij poreus is, is het niet heel hygiënisch.

 

Solid surface is een duurzaam materiaal waarmee je alle kanten op kunt. Vooral als je kiest voor een leverancier die iedere kleur op maat kan maken. Dan word je niet tegengehouden door het materiaal, maar heb je juist alle vrijheid.

 

Het materiaal voelt warm aan – dat scheelt koude voeten als je ’s ochtends vroeg onder de douche staat. Daarnaast stoot solid surface bacteriën af, doordat het oppervlakte geheel glad is. Het is moeilijk te beschadigen en is er onverhoopt toch een beschadiging, dan is het onzichtbaar te repareren. Ten slotte is het kleurvast. Het verbleekt niet, zodat je lang van je keuze kunt genieten.

Interieur en kleur

 

Kleuren beïnvloeden onze emoties. Het is niet voor niets dat we betekenissen aan kleur geven. Geel is vrolijk, zonnig en staat voor blijdschap. Groen is de kleur van de natuur. Blauw is rustgevend en koel. Zo kun je aan iedere kleur een gevoel toekennen.

 

Geen wonder dat het interieur beïnvloed wordt door kleurgebruik. Het kiezen van de juiste kleur in huis is dus erg belangrijk. Vooral als je iets kiest wat lang moet meegaan, zoals een keuken of badkamermeubel, moet je alle keuzevrijheid hebben. Je wilt niet tientallen jaren vastzitten aan die ene trendkleur uit 2012.

 

Let er ook op dat je een materiaal kiest dat niet vervaagt. Het is niet de bedoeling dat je rode aanrechtblad na verloop van tijd roze wordt.

 

Reacties